reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

k8libby ale szpinak ma jakies tam szczawiany (?) czy cos tam co utrudnia jego przyswajanie, on akurat Ci nie pomoze. jedz brokuły, zieloną fasole,, buraki, groszek, ziemniaki, szparagi, soje, soczewice, kasze gryczaną, pietruszke, owsianke, nasiona:slonecznika, dyni... pieczywo pelnoziarniste...a nie jakies miecho :p moze i ma lepiej przyswajalne zelazo ale np wolowina ma tez duzo zlego tłuszczu, cholesterolu
a a propos soi, ja wam polecam baardzo pasztet sojowy sante, z papryką, smakuje jak chipsy paprykowe a jest zdrowy :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Asia skoro cisnienie ok to znaczy, że normalka upały Cię dopadły
K8libby ja mam taki sam stosunek do bebechów i mięsa ;-) tylko niestety na końcówce to nie tylko dwa miesiące tylko po porodzie będzie nam najciężej. Będziemy słabe jak muchy. Chyba, że się uda nafaszerować przed jest jeszcze trochę czasu

a ja nie jem mięsa od 13 lat i mam hemoglobinę 12,6 :-)
poza tym chodzę do pracy, jeżdżę samochodem, a tydzień temu chodziłam po Tatrach. Czasem coś mnie zakłuje albo zaboli, to staram się odpocząć, położyć :tak:
dużo gorzej czuję się jak spędzam cały dzień w domu i mało się ruszam.

Ja do tej pory miałam bardzo dużo energii, łaziłam 8km dziennie, mogłam zrobić w domu wszystko, ale nagle mnie dopadło i koniec, nic mi się nie chce... blee

a ja nie jem mięsa od 13 lat i mam hemoglobinę 12,6 :-)
poza tym chodzę do pracy, jeżdżę samochodem, a tydzień temu chodziłam po Tatrach. Czasem coś mnie zakłuje albo zaboli, to staram się odpocząć, położyć :tak:
dużo gorzej czuję się jak spędzam cały dzień w domu i mało się ruszam.

w końcu ktoś wege oprócz mnie ! :-D

ja w sumie do tej pory mialam 11,5 hemoglobine i czulam sie lepiej, nie mialam ciagle uczucia ze mdleje. za to teraz mi sie podwyzszylo do ponad 12 i czuje sie cholernie slabo. no ale widać takie uroki ciąży...

kruszki ja od poczatku ciazy na sniadania jadam otreby z suszona zurawina i mlekiem i ani razu nie mialam problemow w toalecie, wrecz odwrotnie :-) zatem polecam :-) powinny byc w polskim sklepie, jesli nie to moze sprobuj angielskich weetabix, ale te bez czekolady i innych dodatkow hahah

Mi też pomaga kawa. Najlepiej z ekspresu, zawsze pije z mlekiem i działa akcja- reakcja. Podobno woda przegotowana z cytryna co dzień rano też działa. Próbowałam na sobie, ale brakło mi cierpliwości.

reklama
Do góry