reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

reklama
Mala.di, a hematokryt? Jego niedobór też się uzupełnia żelazem.

też w dolnej normie...

nie wiem, moze mimo wszystko powinnam poprosic lekarza o zelazo na recepte, moze bym czula sie lepiej. ale to chyba po prostu te upały działają tak osłabiajaco, i to ze nawet jak chlodniej, to ciezko sie oddycha

kakakarolina, no to tragedii nie ma ;-) pobierzesz troche zelazo i juz wszystko bedzie w normie

mala.di no lekarka mi mówiła, że jeszcze nie umieram ale hehe też nie ma;-) z takimi wynikami po porodzie będzie masakra. Jak mi za dużo krwi ubędzie to będzie beret, będzie się mnie każde cholerstwo chytać.

mi tez sie kreci w glowie.wogole to cale dnie teraz cala spocona chodze przez te upaly.Ostatnio zelazo mialam tez 10 .No to chyba wlasnie kakarolina zmobilizowalas mnie do systematycznego brania zelaza.Bo do tej pory nie myslalam co bedzie po utracie krwi przy porodzie no i w pologu wogole..W poprzednim watku zapomnialam napisac ze moja gin nie wyznacza mi wizyt:confused:Moze dlatego ze chodze prywatnie,nie chce mnie naciagac skoro szyjka trzyma.Juz mnie zna i wie ze w razie czego sama przyjde.
Juz naprawde chcialabym miec termin na polowe lipca albo czerwiec bo ilez mozna sie tak meczyc z tymi bolami wiazadel i spojenia.Wiazadla dopadaja mnie coraz czesciej w nocy.A bol pachwiny i spojenia to masakra.Teraz zeby wstac na siku ,musze 5 min delikatnie cwiczyc wymachy lewa noga.Jak sie troche rozruszam ,moge wstawac.A w przekrecaniu sie pomagaja mi rury przy lozku,gdyby nie one to nie dalabym rady sie przekrecic.Przez to cisnienie i upaly zaczelam sie oszczedzac,wiecej siedze niz chodze i kazde wstawanie to masakra.Od niedzieli luizka z tz wyslu****a mojego ,,ała''przez cale dnie.Ciekawe kiedy beda miec dosc:-DPewnie przez upaly i ucisk duzego dzidzia mam problemy przy chodzeniu z cisnieniem.jak siedze jest niskie 90/68 a przejde sie kawalek 140.../80...To co mam robic.sidziec na du...i cierpiec z powodu bolu pachwin.a o cukrze juz nie wspomne bo nie mam sily sie nim przejmowac.za duzo tego na 1 osobe.Ale biadole nad soba co?
A i mnie nie straszcie porodem wg usg ,bo jak u mnie bylo 4 tyg do przodu to teraz mam sie szykowac na porod?Gin powiedziala zeby nie brac pod uwage terminu z usg tylko wiecie jaki

kakakarolina, nie mam, jutro mama mi przyniesie, może teraz zmierzę w aptece bo muszę iść. Nie przejmuje się ale kurcze to boli:-( doti, Ciebie to nie omijają chyba żadne ciążowe dolegliwości:-(

reklama
Asia miejmy nadzieje ze przez upaly to puchniecie i ze przez noc minie.W dzien puchniecie teraz to norma ale jak rano nadal sie utrzymuje to trzeba to sprawdzic.Zreszta sama wiesz o tym lepiej niz ja;-)Lez i odpoczywaj.To najlepsza metoda zapobiegniecia gestozie.
Jak bylam w ciazy z luizka kolezanka powiedziala mi dokladnie to samo,.Ze zadna ciazowa atrakcja mnie nie omija.Ale za to na porodowce powiedzieli ze tylko mi dzieci rodzic:baffled:Jak bym chciala zeby teraz tez lekki porod byl.

Do góry