reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

nic a własciwie niewiele kaze lezec odpoczywac i przepisała mi duphaston generalnie do szpitala za wczesnie nie wiadomo co i jak bo 2 usg mam za soba ciaza rozwia sie prawidłowo i nie widac zeby tam sie cos odklejało ale skoro wystepuje plamienie i krwawienie ni mozna byc pewnym na 100% ze wsystko ok. mam obserwowac. Jedno co to nie mam bóli w podbrzuszu i tylko to mnie pociesza poza tym co nie ide do toalety to ogladam sie uwaznie czy przypadkiem wszystko nie wypadlo:-(
takze kiepski poczatek i wyniki wszystkie porobione oprócz moczu wszystko ok a takie rzeczy sie dzieja nie wiadomo czemu??/
Juz sam nie wiem co myslec ale mysle pozytywnie ze sie uda i przetrzymam to.

reklama
heksa- tak wlasnie trzymaj tzn, ze wszystko jest dobrze! Moja kolezanka miala do piatego miesiaca miesiaczki mniej obfite ale dluzsze niz normalnie i dwa tyg temu urodzila piekna Zuzie:tak: wiec "brzuszek" do gory;-)
A co do moich mdlosci to teraz jest lepiej ale wczoraj po poludniu:szok: myslalam, ze umre glowa mnie bolala i mialam takie zawroty glowy, ze nic absolutnie nic nie zrobilam w domu naczynia staly do dzis az maz umyl bo wczoraj pracowal do 23.Dzis bylo podobnie ale wzielam paracetamol i jakos zyje hihihi:-D zawroty tez minely i nawet bylismy dzis z Kubusiem na spacerku:happy: no i moze jeszcze pocwicze;-)
Buziaki dla wszystkich z mdlosciami i ...

Cześć lipcowe mamy :-). Jestem Iris i dołączam do Waszego przyszło-mamowego grona ;-). Mam pytanie: co robicie z sennością? Jest na to jakiś sposób? (Oprócz spania) Wracam z pracy i jestem w stanie tylko zrzucić buty i nakryć się kocem:-(. Popołudnie prawie dla mnie nie istnieje. Nie mam siły zmusić się do ćwiczeń, a przy książkach i filmach odpadam po 5 minutach...
Jak długo tak będzie?
A sądziłam, że ciąża to nie choroba:-:)-(

Witaj Iris!
Za bardzo z sennoscia nie powalysz. Jako doswiadczona mama, moge Ci jedynie poradzic - spij dziewcze, spij... Juz nigdy tak "lekko" nie bedzie;-). A na serio - jak nie masz obowiazkow, to spij, powinno minac w drugim trymestrze lub ciut szybciej. To ciezka praca dla organizmu kobiety. Niestety nie mam takich mozliwosci ze wzgledu na posiadanie malych dzieci, a chetnie bym "pobarlozyla":tak:.....

witajcie... u mnie dalej zadnych bardziej uciazliwych objawow nie ma... dalej sennosc, duzy apetyt i to non stop,sisusianie i w dodatku nabawilam sie chyba infekcji pecherza; oraz od czasu do czasu mnie lekko zemdli i przede wszystkim bola piersi czasami nawet dosc dosadnie i kilka dni pobolewal mocno brzuch,ale juz minelo..... jednak na wiecej dolegliwosci to jeszcze mam ciut czasu,bo to dopiero 5 tc:-),wiec chyba jeszcze duzo przede mna ;-):-D....

Nie wiadomo Ewa-Krystyna kazdy organizm jest inny i kazda ciaza tez jest inna no i kazde dziecko jest inne:-) u mnie zaczelo sie od 6tc ale piersi wogole mnie nie bola i w pierwszej ciazy tez nie bolaly ale mdlosci mam teraz wieksze:-( moze nie bedzie tak zle, moze skoro wczesnie Ci sie zaczelo to rownie wczesnie skonczy sie albo odwrotnie?:szok:
Nie bede prorokowac i sie narazac hihihi... bo mnie znienawidzisz
icon_biggrin.gif

U mnie dzis nie jest zle, oby tak dalej tylko spac sie chce ale nie mam szans na drzemki:-( wiec Iris posluchaj bardziej doswiadczonych i spij tyle ile mozesz
night_rise_text_tr.gif

Renek-wiem.... i z jednej strony mam nadzieje,ze omina mnie te watpliwe uroki ciazy typu : przytulanie z panem kibelkiem a z drugiej strony one by mnie troche podbudowaly,ze wszystko jest ok :tak::-D:-D.... chyba zaczynam powoli rozumiec powiedzenie,ze ciezarnej sie niedogodzi :-D:-D:-D:-D

O! święte słowa, a do tego te zmiany nastrojów! nie raz zbesztacie za byle co.. ech.... to tylko jeszcze 8 m-cy, plus kilka tygodni po porodzie-też może byc mega deprecha:-(

reklama
Spij spij bo ja niestety jak spie to mi sie bardziej niedobrze robi a spac mi sie chce jak diabli a do tego ciezko mi sie ulozyc bo musze tak aby cycki niczego nie dotykały bo nawet koszula je drazni i bola.:baffled:bola jak....

Do góry