reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

nic a własciwie niewiele kaze lezec odpoczywac i przepisała mi duphaston generalnie do szpitala za wczesnie nie wiadomo co i jak bo 2 usg mam za soba ciaza rozwia sie prawidłowo i nie widac zeby tam sie cos odklejało ale skoro wystepuje plamienie i krwawienie ni mozna byc pewnym na 100% ze wsystko ok. mam obserwowac. Jedno co to nie mam bóli w podbrzuszu i tylko to mnie pociesza poza tym co nie ide do toalety to ogladam sie uwaznie czy przypadkiem wszystko nie wypadlo:-(
takze kiepski poczatek i wyniki wszystkie porobione oprócz moczu wszystko ok a takie rzeczy sie dzieja nie wiadomo czemu??/
Juz sam nie wiem co myslec ale mysle pozytywnie ze sie uda i przetrzymam to.

reklama
heksa- tak wlasnie trzymaj tzn, ze wszystko jest dobrze! Moja kolezanka miala do piatego miesiaca miesiaczki mniej obfite ale dluzsze niz normalnie i dwa tyg temu urodzila piekna Zuzie:tak: wiec "brzuszek" do gory;-)
A co do moich mdlosci to teraz jest lepiej ale wczoraj po poludniu:szok: myslalam, ze umre glowa mnie bolala i mialam takie zawroty glowy, ze nic absolutnie nic nie zrobilam w domu naczynia staly do dzis az maz umyl bo wczoraj pracowal do 23.Dzis bylo podobnie ale wzielam paracetamol i jakos zyje hihihi:-D zawroty tez minely i nawet bylismy dzis z Kubusiem na spacerku:happy: no i moze jeszcze pocwicze;-)
Buziaki dla wszystkich z mdlosciami i ...

Cześć lipcowe mamy :-). Jestem Iris i dołączam do Waszego przyszło-mamowego grona ;-). Mam pytanie: co robicie z sennością? Jest na to jakiś sposób? (Oprócz spania) Wracam z pracy i jestem w stanie tylko zrzucić buty i nakryć się kocem:-(. Popołudnie prawie dla mnie nie istnieje. Nie mam siły zmusić się do ćwiczeń, a przy książkach i filmach odpadam po 5 minutach...
Jak długo tak będzie?
A sądziłam, że ciąża to nie choroba:-:)-(

Witaj Iris!
Za bardzo z sennoscia nie powalysz. Jako doswiadczona mama, moge Ci jedynie poradzic - spij dziewcze, spij... Juz nigdy tak "lekko" nie bedzie;-). A na serio - jak nie masz obowiazkow, to spij, powinno minac w drugim trymestrze lub ciut szybciej. To ciezka praca dla organizmu kobiety. Niestety nie mam takich mozliwosci ze wzgledu na posiadanie malych dzieci, a chetnie bym "pobarlozyla":tak:.....

witajcie... u mnie dalej zadnych bardziej uciazliwych objawow nie ma... dalej sennosc, duzy apetyt i to non stop,sisusianie i w dodatku nabawilam sie chyba infekcji pecherza; oraz od czasu do czasu mnie lekko zemdli i przede wszystkim bola piersi czasami nawet dosc dosadnie i kilka dni pobolewal mocno brzuch,ale juz minelo..... jednak na wiecej dolegliwosci to jeszcze mam ciut czasu,bo to dopiero 5 tc:-),wiec chyba jeszcze duzo przede mna ;-):-D....

Nie wiadomo Ewa-Krystyna kazdy organizm jest inny i kazda ciaza tez jest inna no i kazde dziecko jest inne:-) u mnie zaczelo sie od 6tc ale piersi wogole mnie nie bola i w pierwszej ciazy tez nie bolaly ale mdlosci mam teraz wieksze:-( moze nie bedzie tak zle, moze skoro wczesnie Ci sie zaczelo to rownie wczesnie skonczy sie albo odwrotnie?:szok:
Nie bede prorokowac i sie narazac hihihi... bo mnie znienawidzisz
icon_biggrin.gif

U mnie dzis nie jest zle, oby tak dalej tylko spac sie chce ale nie mam szans na drzemki:-( wiec Iris posluchaj bardziej doswiadczonych i spij tyle ile mozesz
night_rise_text_tr.gif

Renek-wiem.... i z jednej strony mam nadzieje,ze omina mnie te watpliwe uroki ciazy typu : przytulanie z panem kibelkiem a z drugiej strony one by mnie troche podbudowaly,ze wszystko jest ok :tak::-D:-D.... chyba zaczynam powoli rozumiec powiedzenie,ze ciezarnej sie niedogodzi :-D:-D:-D:-D

O! święte słowa, a do tego te zmiany nastrojów! nie raz zbesztacie za byle co.. ech.... to tylko jeszcze 8 m-cy, plus kilka tygodni po porodzie-też może byc mega deprecha:-(

reklama
Spij spij bo ja niestety jak spie to mi sie bardziej niedobrze robi a spac mi sie chce jak diabli a do tego ciezko mi sie ulozyc bo musze tak aby cycki niczego nie dotykały bo nawet koszula je drazni i bola.:baffled:bola jak....

Do góry