reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

Oj te mdlosci:-( ale one przypominaja mi, ze dzidzia rosnie:tak:
Jak pocwicze to jest mi lepiej ale tylko kilka godzin niestety no ale dobre i tyle.
Poza tym oki.

reklama
Witam wszystkie przyszłe i obecne mamy.
Ja na szczęście, jak na razie nie mam żadnych mdłości i nudności. Natomiast stałam się straszną jędzą.
Z odczuwalnych objawów to dokucza mi najbardziej senność.

Minożek-jeśli chodzi o jędzowatość to ja i bez ciąży podobno czasami jestem straszna jędza:-)
a tak poważniej to jakoś na razie nawet senności nie ma.

WITAJCIE LIPCOWE MAMUSIE....
NA MDLOSCI POLECAM HERBATKE Z IMBIREM....I MI POMAGAL TAKZE SOK POMIDOROWY (ALE TO DLA TYCH CO LUBIĄ)- BO W PRZECIWNYM WYPADKU EFEKT BEDZIE ODWROTNY...:-D

...PRZED WSTANIEM Z LOZKA JADLAM BISZKOPTY....TEZ TROCHE POMAGALO....

Tak jak i w pierwszej ciąży nie mam większych dolegliwości oprócz ... gigantycznej senności, która dopada mnie po południu:baffled:

oj
U mnie mdłości okropne. Przechodzą tylko wtedy kiedy coś zjem. Muszę spróbować ten imbir. Pytanie, czy nie ma jakiś ziół z imbirem do picia?? Muszę szybko zakupić imbir.
Całe szczęście że dzisiaj siedzę w domku bo mam chyba jakąś kumulację, pomaga mi hmmm Kwaśnica zrobiona przez Mamę :) pychotka, taka z suszonymi grzybami, no i co najważniejsze jest mega kwaśna:)

hejka
ja się mam całkiem nieźle (termin na 18.07.08), nie mam mdłości, choć czuję się jak bańka, ciągle chce mi się spać i w pracy szybko się męczę. Pierwsze dziecko urodziłam 9 lat temu i pamiętam, że miałam mdłości (straciłam 4 kg w pierwszych miesiącach). teraz nie mam mdłości (narazie) ale zasypiam wszędzie gdzie się da.

dziewczyny, ale co z tym imbirem? dosypać przyprawę do herbaty czy jak???!!!!kupiłam imbir sproszkowany i nie wiem co dalej......

Czesc dziewczyny! Brzuch mi sie wielki i wzdety zrobil jakby to juz byl 8 miesiac a nie osmy tydzien. :-D Moze faktycznie za duzo jem. Jakas rada na wzdecia???

Kupilam wieksze spodnie i staram sie nie przejmowac. Z nudnosciami mam lekki problem, zwlaszcza rano, staram sie cos zjesc zamin wstane z lozka (sucharki na szafce nocnej i pelno okruchow w poscieli.... :-)
Moja mam podpowiedziala mi jej sposob: woda z cytryna. Wypilam troche rano i wrocilam do lozka. Chyba bylo lepiej bo usnelam spokojnie, ale za to mialam ``scierpniete`` zeby. Moze mi sie szkliwo nie rozpusci.
Ale z tym wstawaniem jest tez coraz gorzej.
Kupilam sobie tez zestaw herbatek owocowych z firmy Celestial Seasoning, wiekszosc ma domieszke imbiru i sa calkiem smaczne. Usiluje sobie wmowic, ze pomagaja :-)
Co do tego wywaru z imbiru, to jeszcze nie probowalam, bo trzeba miec korzen. Estera podala przepis na 1 stronie tego watku.Trzymajcie sie i nie dajcie mdlosciom...

reklama
Maggie2412- mi tez dokuczaja wzdecia (chociaz nigdy wczesniej ich nie mialam). Dlatego pije herbate rumiankowa i mi pomaga!
Na czczo staram sie pic wode z cytryna i miodem.
Jesli chodzi o imbir (korzen) to jest on codziennym skladnikiem mojej diety, uzwam go do obiadu, zwlaszcza do mies, dlatego moze nie dopadaja mnie mdlosci:confused:.

Jesli chodzi o spodnie-nadal sie w nich mieszcze ale juz nie zakladam paskow bo mnie cisna:-D.

Do góry