reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

hmmm, u mnie nadal objawów zero. ciuchy te lepsze zatrzymałam po poprzedniej ciąży więc na razie nie przejmuję się tematem

reklama
Dziewczyny, ale czy mozecie mi doradzić co Wy robicie z tym imbirem? Jestem w tej kwestii strasznie dociekliwa bo potrzebuję czegoś, co chociaż trochę złagodzi moje mdłości..Już wiem, ze korzeń jest potrzebny, że można jego kawałki zalać gorącą wodą i wypić taki wywar...
beaa - jak Ty ten imbir dodajesz do mięs? zeskrobujesz na tarce czy jak? Przyznam się że rzadko stosuję tą przyprawę i nie wiem co i jak...:zawstydzona/y:

Pabla27- imbir kroje w cieniutkie paseczki i dodaje na poczatku smazenia/gotowania. Wedlug mnie imbir uszlachetnia smak niemalze wszystkich potraw. Warto sprobowac:-).

u mnie nadal bolace piersi i sennosc oraz wczoraj okropne klucie w lewym boku i bol brzucha i lekkie zatwardzenie-to moze wlasnie stad to klocie? jak i chyba jakas mniej "mila" infekcja... bede probowac skontaktowac sie z lekarzem...
badan jeszcze nie robilam mam na nie skierowanie dopiero w 8 tc.... tutaj sie nie spiesza zbytnio....
w ciuchy sie nadal mieszcze,ale jestem dopiero w prawie 5 tc i mam nadzieje,ze do swiat uda mi sie "nieujawnic" ;-):-)...

Beaa - dzięki za info, muszę w takim razie to wypróbować!!! u mnie bez zmian - mdłości straszne, mam też zgagę i jestem tak osłabiona całą tą sytuacją, że ledwo wstaje z łóżka...mam L4 do końca tyg, zobaczymy co dalej...w ciuchy się mieszczę bez problemu, tak naprawdę to mam wrażenie że schudłam:szok: no i tyle, dziś wciąż w piżamie i cały czas śpiąca...

U mnie z objawów to bolące mega piersi:-D
Po nocach sni mi sie kiszona kapusta:-)
I potworne mdłosci ale w nocy w dzien jest ok ale noc straszna
Jeszli chodzi o spanie to spie tyle co moje dziecko w nocy 12 godzin i w południe drzemka 2 godziny i jakos funkcjonuje choc spanie powoli przechodzi.

I tak jak pisałam z tych niemiłych od 2 tyg mam krwawienia i plamienia:-(

reklama
Do góry