reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

ja doszłam do wniosku, ze ze spuchniętymi nogami wyglądam lepiej niż zwykle:-D przynajmniej nie wyglądają jak dwa wykruszone sporty;-)

reklama
Mój gin mi mówił, że jak są takie pasma sluzu w którym jest krew, to nie należy sie martwic. Na pewno nie zaszkodzi skonsultować:tak:Julia trzymam kciuki:tak:
Madzia, mi kilka dni przed porodem usta zrobiły sie jak u Angeliny Jolie ;-)

Faktycznie przed porodem często kobiety się zmieniają ,2 tyg temu w sobotę spotkałam koleżankę,wyglądała inaczej niż zwykle jak ją zobaczyłam to od razu pomyslałam że lada dzień urodzi n i faktycznie urodziła kilka dni później bo w środę

Julia chodzisz mi po głowie:-) Mam nadzieję, że wszystko z Tobą dobrze
Znowu zaczynam sie obawiać porodu, bóli i całej tej akcji:tak:
Ale poki co to tylko obawy, żadnych fizycznych objawów

dziewczyny!wczoraj po raz pierwszy poczułam takie ostre kłucie przy pępku, co to jest ?normalnie nie umiałam wytrzymac nie wiem czy to jest uciskanie dziecka na szyjke czy co? masakra!trwało to kilkanaście sekund ale dość intensywnie.

Mnie dziś pobolewa podbrzusze.ale jak siedzę bo jak chodzę to wszystko jest ok.Zobaczymy co mi lekarka powie ale to chyba jest normalne już na tym etapie
Ja znowu mam 1000 pytań do...
jak jest z tym karmieniem w nocy,czy dziecko samo się będzie budzić jeśli nie to czy ja mam je budzić jesli tak to ile razy w nocy(czy mam sobie budzik nastawiać)
Skąd będę wiedziała że pieluchę trzeba zmienić one są jakoś cięższe?
Rany ja nigdy nie miałam do czynienia z dziećmi i teraz zaczynam się bać tych pierwszych dni po porodzie czy będę wiedziała co i jak.położne mówiły że dziecko praktycznie po każdym karmieniu może robić kupe,czyli ja mam je po każdym karmieniu przewijać?:crazy:

dziewczyny!wczoraj po raz pierwszy poczułam takie ostre kłucie przy pępku, co to jest ?normalnie nie umiałam wytrzymac nie wiem czy to jest uciskanie dziecka na szyjke czy co? masakra!trwało to kilkanaście sekund ale dość intensywnie.
ja mam tak dośc często, mnie się wydaje, ze to małe ciągnie za pepowine i stąd taki ból

Kamu owszem pieluszka jak jest pełna to jest cięzka i bardzo mięciutka, a na początku to przy każdym jedzeniu małe powinno robić kupkę, wiec i tak przewijanie zapewnione co o k 3 godz.

Kamu, moja siostra w nocy karmi tylko raz, a nie co przepisowe 3 godziny, bo w zamian mała jest przyssana do piersi przez cały dzień; wydaje mi się, że nie ma co na siłę dziecka budzić, bo co ma sobie zjeść, to zje, a szkoda snu jego i Twojego. Kupy w pieluszce raczej nie przeoczysz, a lżejszą zawartość możesz sprawdzać profilaktycznie - zawsze jak pielucha pusta, można zapiąć i czekać dalej:) Poza tym będziesz te parę dni w szpitalu pod opieką położnych i zdaje mi się, że to spokojnie starczy, żebyś nauczyła się wszystkiego co na początek trzeba, a w domu ani się obejrzysz będziesz wykonywać obsługę przy dziecku automatycznie:)

kicrym to tak jak pisze agnieszka chyba naciąga się skóra albo maly ciągnie i się wypina
moje maleństwo juz nie ma tyle miejsca co kiedyś wiec co chwila jak się wyciągnie to to az mi dech zapiera bo boli mnie wszystko i brzuch twardy jak kamien
ani siedzieć, ani lezec, ani chodzic:-):-):-)
wolę jednak jak się rusza niż jaksiedzi cicho bo wtedy bardziej się martwię

reklama
U nas z tymi połoznymi to jest różnie podobno nie za bardzo są chętne do pomocy przy dzieciach.Już słyszałam to od kilku dziewczyn które rodziły w tym szpitalu.W razie czego to zrobię im awanturę w końcu one od tego tam są żeby nas uczyć.
Kurcze od rana cały czas mnie boli to podbrzusze,jak wstaje to jest ok,ale myślałam że po jakimś czasie przejdzie a tu nic

Do góry