reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

reklama
Dziewczyny jeśli nie próbowałyście tych migdałów to spróbujcie koniecznie. Mnie ratowały życie przez pół ciąży. Teraz na szczęście zgaga odpuściła. Ale po ciąży to już do końca życia na migdały nie popatrzę! :tak:

mnie na szczęście żadna zgaga nie męczy, a miałyście ją już przed ciążą?? ja nigdy nie miałam więc mam cichutką nadzieję, że mnie ominie szerokim łukiem:-)

:tak:też wcześniej nie wiedziałam co to zgaga, ale już tego doświadczam:tak:

Koleżanka poleciła migdały - jeszcze się nie dostosowałam ale są ponoć skuteczne w tym utrapieniu

Ostatnio wypiłam kubek ciepłego mleka na noc i miałam wrażenie, że pieczenie

ustąpiło i spokojnie zapadłam w sen - polecam jako dodatkowy sposób:-)

Rzeczywiscie na zgage najlepsze jest mleko, ale tez herbata mietowa lub imbirowa, szczegolnie po smazonych potrawach, ktore moga byc ciezkie dla scisnietego zoladka :-) a z owocow mi pomagaja banany i grapefruity, ktorych nie znosilam, ale jak wiadomo w ciazy wszystko sie zmienia!!! Soku pomidorowego tez bym nie tknela, a teraz pije bardzo czesto!!! Polecam, mniaaaam!

Ja nie mam zgagi ale właśnie wyczytałam w gazecie że pomaga właśnie ciepłe mleko,niezbyt tłuste - wystarczy 1,5 procentowe! można też pić maślankę, jogurt albo kefir!

tak jak pisałyście pomagają też migdały - mają one odczyn zasadowy więc neutralizują kwasy żołądkowe! najpierw trzeba je sparzyć wrzątkiem, a następnie obrać ze skórki!

smacznego:-)

No mnie jak pisałam mleko nie pomaga....może dlatego, że piję go i tak bardzo dużo; migdałów nie mogę bo mam alergię na wszelkie orzechy, za to rzeczywiście pomagają mi banany, a oprócz tego kisiele, budynie, siemię lniane itp.
Apropos dolegliwości jeszcze: jednak trzeci raz z glukozą mnie nie ominie:/ ze względu na wyniki w najwyższym punkcie normy, badanie trzeba powtórzyć raz jeszcze w 32 tygodniu, a na razie z płaczem żegnam się ze słodzoną kawą i czekoladą:/ Plus jest taki, że może przestanie mi tyłek i cała reszta przybierać w obwodzie:)

a ja dziś przez ta pogodę się nie wynurzam z domku.

Miałam iść po wyniki ale poczekam na słońce:-) czyli pewnie do poniedziałku

Poza tym Groszek bardzo aktywny i w takiej sytuacji wolę wygodnie się rozłożyć -niech sobie pobryka:-D bo brzusio mam wrażenie napięty i chodzenie nie przyjemne

Dobrego samopoczucia i nadziei, że niebawem zaświeci nam słonko i zrobi się pięknie na zewnątrz

reklama
Mnie też :-( Odkąd przestałam chodzić na ćwiczenia to jest coraz gorzej! Tak sobie myślę że w przyszłym miesiącu dostanę zgodę na pływanie to mi troszkę pomoże.

Do góry