reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

ja do poludnia mam duzo energii i wtedy sprzatam :tak:
moj syn bardzo byl aktywny w brzuchu ima tak do teraz
w drugiej ciazy mam to samo; wiec mysle,ze to jednak chlopak bedzie...

reklama
ja tez jakiś wielkich porządków nie robie, okna miał umyć maż ale od kilku dni taka pogoda ze sobie odpuściliśmy:-D a ciasto takie w proszku także bez wysilku:-D

Dziewczyny a pobolewa Was czasem wątroba? Mnie od kilku dni daje czadu (i nie jest to raczej efekt światecznego obżarstwa). Czy w takich standardowych badaniach sprawdza się rownież parametry świadczące o pracy wątroby? Moja ginka w piatek oglądała wyniki mojej analityki i wszystko było ok. Z tym że nie wiem czy w takim standardowym zestawie (morfologia) jest coś o wątróbce?

Wątroba raczej na pewno wynikowo po świętach, ale dla pewności mozesz zrobić dodatkowe badania chyba. U mnie skutkiem świątecznego przejedzenia objawiła się gigantyczna zgaga :( Widać nie na darmo intuicyjnie przez całą ciążę nie jadłam wędlin: najwyraźniej Młoda ich nie lubi:) A dziś idziemy sprawdzić, czy Młoda nadal siedzi spakowana na walizkach i skraca szyjkę: oby nie, bo leżenie mi się nie uśmiecha, zwłaszcza, że za oknem jakby powolutku wiosna wraca:)

Survivior trzymam kciuki żeby córa sie nie śpieszyła i dała Ci nacieszyć się wiosną! Daj znac po badaniu jak poszło.
U nas w Krakowie wiosny ani widu ani słychu :-(
Ja w takim razie odczekam jeszcze ze dwa dni i jak się wotroba nie przestanie odzywać to grzecznie potuptam do pani doktor.

No i u nas poprawiło się: szyjka przestała się skracać, a nawet jakby nieco wydłużona, więc dziecię dało sobie wyperswadować, że za wcześnie na wyprowadzkę :) Niestety deprechogenną luteinę musimy dalej brać, ale lepiej chodzić na ponuro z brzuchem, niż zgubić za wcześnie Młodą:p A za 2 tygodnie USG, może w końcu Młoda pokaże na 100%, że jest Młodą :)

A u nas właśnie przeszła imponująca śnieżyca......to tyle w kwestii powrotu wiosny :))

Survivor26 to dobre wiesci ;-)niech malutka jeszcze pomieszka w brzuszku ;-)
u nas tez sypie...a do 14 byla wiosna :baffled::angry::angry::angry:

reklama
Do góry