reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

no wlasnie niech te nasze malenstwa sie za szybko nie pakuja i poczekaja do wyjscia jak przyjdzie odpowiednia pora:tak: U nas pan doktor powiedzial,ze malec duzy i wyglada na tydzien starszego i wazy juz 864g tzn to bylo tydzien temu.A wiec olbrzymek rosnie.Mam nadzieje,ze wiecej niz 4,5kg nie bedzie bo trzeba bedzie cesarke robic:-(
Mnie za to skurcze w nogach lapia,przed ciaza przytrafil mi sie tylko jeden skurcz w zyciu,a tera jak nie jedna noga to druga.Jak myslicie to oznacza brak magnezu,czy czegos innego?

reklama
Mnie za to skurcze w nogach lapia,przed ciaza przytrafil mi sie tylko jeden skurcz w zyciu,a tera jak nie jedna noga to druga.Jak myslicie to oznacza brak magnezu,czy czegos innego?

Tak mi się wydaje, że to niedobór magnezu. Pij soczki z pomidorów, bananki, nie wiem co jeszcze bogate w magnez.

madzia737 spokojnie beirz sobie magnez bo można w ciąży - na pewno pomoże. Ja zażywam magneB6 - łatwe w łykaniu:))))
I twoje maleństwo wcale nie jest jakieś za wielkie - w końcu z tego co widać na suwaczku już jesteś w 26tc, więc niech zdrowo rośnie.
Oby nam mamuśkom dopisywały humory a maluchy bezpiecznie okupowały nasze brzuszki.

Magnez jak najbardziej:) Oprócz naturalnych produktów zawierających ten właśnie składnik, w ciąży spokojnie można brać preparaty go zawierające. Ja od jakiegoś czasu mam przepisany magneB6. Po prostu łykam sobie i jak do tej pory skurcze są mi obce. Podejrzewam, że najlepsze dopiero przed mną, bo w końcu to dopiero 23 tydzień i książkowo mam jeszcze około 17 na te cudne przeżycia (zgaga, skurcze, opuchlizny - miód), ale przyjmuję wersje optymistyczną:tak: Będzie dobrze:-)Pozdrawiam:)

No pewnie maluch najwazniejszy,niech sobie rosnie ja mu tam nie zaluje.
Magdzik ja zgage mialam juz ponad miesiac temu, gdzies na poczatku piatego miesiaca zaczela mnie meczyc ,ale tylko wieczorami,a teraz sie zdaza,ze mam przez caly dzien.Na szczescie mam dobry syrop tzn.miedobry aly skuteczny.
A wszystkie ciotki i babcie mi ostatnio mowily,ze jak mam zgage to dzidzius bedzie mial wloski :tak:i nie bedzie lysy.
Takze z tymi dolegliwosciami to roznie bywa,moze ty nie bedziesz miala zgagi,ani innych przypadlosci.
Ja wlasnie sie zbieram i lece po magnez,bo owocow i czekolady (slyszalam ze tez zawiera Mg) jem duzo,a jednak jakis niedobor jest.

reklama
Do góry