reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

Bolą! od jakiegoś tygodnia.... zwłaszcza pod koniec dnia, czuję się jak kowboj po westernie :/ Podobno na tym etapie już mogą, mam nadzieję, że to nie znaczy, że Młoda już spakowana i gotowa do wyjścia, bo ine objawy na to nie wskazują.

reklama
Mnie też bolą kości miednicy... do tego kręgosłup dochodzi jeszcze... ojoj...

A na dodatek przez dzisiejszą noc wywinęło mi jelita i żołądek na drugą stronę... chyba się czymś zatrułam... :baffled:

Ewan, mnie tak boli spojenie lonowe, ze plakac mi sie chce. Ledwo chodze normalnie... Nic nie dam rady zrobic. W zadnej z ciaz mnie tak bardzo nie bolalo jak w tej...

mnie narazaie nie bolą kości miednicy i kręgosłup też nie. Jedynie czasami,. ale rzadko łapie mnie jakby kolka w brzuchu ale szybko mija. Ale ja jestem w 21 tygodniu wiec chyba wszystko przede mna:baffled:

A mnie pojawiło się takie chwilowe twardnienie brzucha. Tak zgaduję że to słynne "stawianie się macicy". Nie jest to zbyt przyjemne i strasznie częste. Aż zaczęłam się niepokoić że co pół godziny brzuch robi się jak kamień i ciągnie. Też tak macie dziewczyny?

Ja nie umiem tego rozpoznać, bo mnie brzuch często boli w różny sposób, i wydaje mi się, że jest twardy nonstop ale w badaniu nie wyszło, żeby był twardszy niż norma przewiduje: tak czy inaczej na te dziwczne bóle i skurcze pomaga mi nospa; lekarka powiedziała, że mogę brać zależnie od potrzeb, max 6 tabletek dziennie

Wlasnie wrocilam od poloznej:baffled: Poza zmierzeniem cisnienia i posluchaniem serduszka dzidziusia,miala jeszcze tylko jedno pytanie,a mianowicie jakie ja mam do niej pytania?:crazy::eek: No to sie spytalam co z tymi badaniami krwi i ewentualnie kiedy moglabym zrobic,bo sama jestem ciekawa czy wszystko ok,ale polozna powiedziala,ze beda w 28 tc czyli za jakies 3 tyg :baffled: no lepsze to niz nic.Pozniej to juz beda wizyty co 2 tyg tylko nie wiem po co,jak maja one tak wygladac.Spedzilam u niej doslownie 5min:baffled:5min w miesiacu to chyba troszke za malo jak na opieke medyczna w trakcie ciazy:angry:
A co do usg to tez moglabym takie posiadac i patrzec sie na mojego brzdaca przez caly czas.Ciekawe co on tam wyrabia,ale strasznie sie wierci:tak:A najbardziej chyba nie lubi porannego halasu w pracy i sie domaga,zeby go do domku zabrac,bo ostro daje popalic.;-)
Jak narazie mnie miednica nie boli,ale za to plecy nadrabiaja:-(

Ja własnie pisałam na wątku głównym, że dziś od rana starsznie mnie boli w prawym boku, nie mogę się schylać i mam momenty, ze ledwo chodzę...to moja pierwsza ciąża i nie wiem co to może być:szok::nerd: Czy mam lecieć do ginki czy spokojnie przeczekać?? wczesniej nic takiego mi się nie zdarzało:nerd::baffled:

mnie też troche twardnieje brzuch, zazwyczaj wieczorem, ale nie boli mnie to:eek:
jak byłąm u mojej ginki i pytałam o tę kolkę to mi powiedziała że teraz tak się może dziać ale w jakim natężeniu to nie wiem:baffled:

reklama
Madzia 737 ja już nie wiem czy to moja ginka taka przewrażłiwiona że mi te bedania tak zleca:nerd: bo teraz znowu mi dała skierowanie na krew i mocz,a na każdej wizycie mam normalne badanie ginekologiczne, ciśnienie i wywiad ( wiesz jak się czuje itd.) no ona mówi że ciąża idzie książkowo , myślałam że to normalne takie badania:baffled:

Do góry