reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

ja z kolei mam inny problem nadwyrezylam sie przy praniu i macica mi zaczela uciskac na nerw kulszowy,ledwo staje na lewej nodze:( ani schylic sie ani wstawac,ciagle boli:( podobno ma sie to poprawic jak macica sie podniesie ale kiedy to bedzie:(

reklama
ja mam na opryszczke Vratizolin- tani i pomaga; ale wszystkie masci sie stosuje przy pierwszych objawach; teraz to juz pozno...ale zlagodzi swedzenie

Rudka wspolczuje...

to pewnie opryszczka,ja ją przeszlam okolo 8go tygodnia:/ zastosuj zowirax chyba tylko to pomaga,jest jeszcze tanszy askowir ale slabiej u mnie dzialal

...no i teraz mam watpliwosci...bo wszedzie gdzie wpisuje zovirax wyskakuje mi przeciwskazanie w przypadku ciazy, ze moze powodowac wady wzroku lub sluchu! na forum w ktorym zadaje sie pytania specjalistom lekarze mowia ze niby nie powinno sie ale miejscowe dzialanie nie zaszkodzi...:baffled: sama juz nie wiem, narazie smaruje mascia cynkowa i oczyszczam tonikiem na spirytusie, ale paprze sie strasznie :-(!!!

I może rzeczywiście miejscowo nie zaszkodzi? Tak mi lekarka powiedziała w przypadku płynu na odciski, że nie ma szans, żeby taka mała ilosć stosowana miejscowo zrobiła coś dziecku, ale moze dla pewności po prostu spytaj lekarza? Przy okazji pytanie zdrowotne: czy któraś z Was wycinała odciski?Jak to wygląda, bardzo inwazyjne jest? Zrobiło mi się paskudztwo na palcu stopy, chodzić już prawie nie mogę, środki apteczne nie pomogły, coś z tym zrobić muszę, bo o ile ciąża mnei na razie nie unieruchomiła, to odcisk ma spore szanse, ale boję się, że to jakiś strasznie krwawy i bolecny zabieg i dziecko zestresuję :(

Ja miałam opryszczke na ustach bedac w 6 tyg. w szpitalu gdzies podczas kapieli pewnie mnie przewialo.Lekarz prosił by nie dotykać chorego miejsca i w zadnym wypadku nie wycierac buzi w recznik w ktory wycierasz cialo po kapieli, nie kazal niczym smarowac ( ja smarowałam czosnkiem) i kazał wziasc jedna tabletke witamin Prenatal wiecej tak przez tydzień i przeszło w koncu musi zniknac

nie wiem jak tez opisac te dolegliwosci. Bo one sa tak dziwne. Ze nie wiem. ....

mam takie dziwcze uczucie w gardle nie wiem jak go opisac, czy mi jest niedobrze czy co no nie wiem, i tez mnie tak sciska w przelyku.... :(

Dagkris, ja mam dla ciebie babciną poradę. Jest może ździebko nieestetyczna ale ponoć 100 % skuteczna. Posmaruj swędzące miejsce "miodkiem z (własnego) ucha". Problem z tą recepturą polega na tym, że gdy miodek by się przydał to zazwyczaj go nie ma, bo raczej w standardzie czyścimy uszy :-D. Zresztą na spierzchnięte usta też polecam w sytuacjach awaryjnych - tzn. takich gdy nie mamy pod ręką żadnej pomadki czy balsamu - przeciągnąć palcem po grzbiecie nosa (miejsce najbardziej natłuszczone) a potem na usteczka :-).

malaczarna ja proponuje melise na noc- moze to nerwy? i szklanke mleka cieplego jak mozesz; ogranic bodzce jakies ---filmy stresujace itp

reklama
Malaczarna a to "dziwne uczucie w gardle" to nie zgaga czasem? Ja też odczuwam podobne dolegliwości i też mi przy tym tak "dziwnie" i niedobrze. Zaczęłam przegryzać migdały i świetnie podziałały! Jest mi po nich milion razy lepiej i już teraz zawsze mam pare na podorędziu.

Do góry