reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

U mnie to samo żadnego czopu ani widac ani słychac. Brzuch pobolewa mnie od wczoraj i tak dziwnie raz kłuje a raz boli az do krzyza, niewiem czy to tez moze byc jakis zwiastun?
Niestety o rozwarciu nie mam pojecia tutaj w Irlandii nikt nie sprawdza tego wczesniej niz przed samym porodem.
Zycze miłej nocy i rychłych porodów.:-)

reklama
Hej Laseczki :-)
witam sie porannie. Oczywiscie u mnie bez zmian czuje sie bardzo dobrze, noc mialam dosc kiepska, ale nie z powodu brzuszka...jakos nie moglam znalezc odpowiedniej pozycji do snu, krecilam sie z boku na bok...:wściekła/y:cos czuje ze pochodze z ta moja dobrze przygotowana szyjka (okreslenie lekarza) jeszcze jakis czas:no: to oczekiwanie wykancza, tak bardzo by sie chcialo juz tulic swoje dzieciatko...:tak:ale w zasadzie nie ma co narzekac, w koncu do terminu jeszcze 3 dni-wkurzac na maksa bede sie po niedzieli :sorry2:

mnie zaczyna znów coś ciągnąć, mały od czasu do czasu napiera na szyjkę, ale sądzę, że jest to spowodowane zwiększonym ruchem odkąd Nata wróciła jestem prawie cały czas na nogach i nie mam kiedy poleżeć

u mnie noc taka sobie:confused:wieczorem pobolewał mnie brzuch już nawet chciałam mierzyć czas bo wydawało mi sie że w miarę reguralnie no ale zasnęłam :dry:więc to na pewno nie było TO:-Dw nocy nie umiałam się ułożyć a rano jak już dobrze mi się spało obudził mnie telefon:angry:no i po spaniu!

u mnie zero objawów
ale za to $%^%$$ pojawiły mi się rozstępy na brzuchu
skończyła mi sie oliwka, 2 dni dosłownie nie używałam, wczoraj kupiłam nową
i cholery taki momencik wykorzystały
a miałam taki fajny brzzuch :/
ehh czy przewrażliwienie to tez objaw?

Ach dziewczyny jak was tak czytam to wam naprawde wspolczuje wypatrywania tych objawow.Co rusz to czlowiek mysli,ze moze cos sie zaczyna ,a najgorsze jest to,ze kazda przypadlosc mozna do tego podpiac.Ciesze sie ,ze to juz za mna,a was dziewczynki tez juz niedlugo spotka nagroda za to wyczekiwanie.
Haszi wspolczuje tych rozstepow i to pod sam koniec.
Mi sie na szczescie nie zrobily.Smarowalam brzuch kremem na rozstepy lub oliwka,ale tylko do 7.m-ca.Widac mam dobrze rozciagliwa skore:tak:
A brzuszek ciazowy juz mi prawie zszedl,no jeszcze troszke zostalo,ale widze,ze w dobrym kierunku zmierzam:-)

co do rozstępów to zależy od skóry- ja zaczęłam sie smarować od 3 miesiąca kremem przeciwko rozstępom i było wszytko git, no ale ok 7 miesiaca zaczęły sie pojawiać także do teraz się smaruje a te cholery i tak wyłażą:wściekła/y:ale wmawiam sobie że tak musi być:sorry2:

reklama
z godzine temu miałam kryzys- poryczalam się tak histerycznie jak jeszcze nigdy w zyciu. na dodatek ryczalam ja i moja corcia ktora nie potrafila zrozumiec za z tata do pracy nie moze jechac.
ja ledwo sie dzis ruszam a mala caly czas karze za soba lazic- poprostu nie mam sily, jeszcze musialam mezusiowi obiadek ugotowac i podac oczywiscie bo jasnie pan dopiero jak podalam raczyl wstac z lozka. jak juz sie zwlekl i wyszedl na dzialke to mala za nim a on z tekstem, ze mama leniwiec nie chce z dzieckiem nawet wyjsc(a to ze bylam z nia od samego rana zeby mogl pospac to juz nie wazne):wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mowie wam wyjde z siebie i stane obok

Do góry