reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

a ja objawów teoretycznie zadnych ponadto tonami pochlanila owoce szczegolnie te soczyste takie jak mandarynki i lubuje sie w sokach tj.wisniowy , pomaranczowy - pycha:-)

reklama
no hejka
moje mdlosci zelżaly :-) mdli mnie do obiadu--nigdy nie wiem siadajac z talerzem czy zjem czy nie; wezme lyzke i zaczyna mnie ssac :confused: i wcinam
najfajniej jest wieczorem :eek: zjadlam dzisiaj-pol kilbasy--takiej z pętka :-) pomidora, jablko, pomarancze, ogorka swiezego 3 kanapki z szynka i ogorkami i maz chcial mi kochany zrobic niespodzianke i kupil mi sernik na zimno---a mnie nie ciagnie do slodyczy :-) ale pewnie tez zjem :tak:

ktoras pisala ze lekko plamila; ja bym zadzwonila do poloznej sie zapytac co robic

No, skoro mowa o kolacji to.... wyruszam do lodówki w celu wchłonięcia śledzi :-)
Mmmmm.., ale mnie wzięło. Lecę.

A co do plamienia to wizyta u lekarza obowiązkowa. Lepiej się upewnić,że wszystko O.K. niż żyć w niepewności.
Miłego wieczoru,pa.

No ja jak na razie nei mam żadnych takich specjalnych zachcianek... jak na razie to nic w sumie nie jem bo co zjem to zwymiotuje... i jedyna rzecz która już teraz we mnie wchodzi to sucha bułka... nawet lubona zupa ogórkowa straciła na wartości :-/

Ja narazie mam ochote na owoce. Ale tez jest mi, niedobrze nie moge patrzec na wedliny. W sklepie miesnym robi mi sie niedobrze.

Liwus mniam mandaryki, pochlaniam je tonami. Jest jedna z nielicznych rzeczy po których mnie nie mdli.

dorka mam tak samo wędliny i mięso to po prostu koszmar, ale dziś odkryłam że na śniadanie dobra jest świeża sucha bułka :-D:-D.
A mnie na śniadanko nachodzi na ryby w puszce. Teraz mi się cały czas nimi odbija.

Dziewczynki mam głupi problem - jak mnie mdli to potem dużo ... bekam. Co mam z tym zrobić. Pije tylko soki, więc tam nie ma gazu tak jak w napojach gazowanych.

;-) Witam Przyszłe Mamusie.
Moje Maleństwo ma dopiero 8 tygodni. Solidaryzuję się w mdłościach i bólach piersi. Zauważyłam jeszcze jeden objaw... Chyba zaczynam wpadac w histerię.
A tak już na poważnie. Mam pytanie, to moja pierwsza ciąża więc jestem w tym bardzo szczypiorkowa. Po krótce - krwawiłam w 6 tygodniu ciązy i miałam kłujące bóle brzucha. Gino uznał zagrożenie poronieniem, dostałam duphaston i miałam uważać,nie widział poza tym Dzidziusia na USG a HCG miałam wysokie. Teraz na szczęście krawienie ustało, Niunio jest tam gdzie powinien, i lekarz stwierdził brak zagrożenia. :-D
A teraz sedno: niepokoją mnie kłujące bóle w podbrzuszu, krótkotrwałe, przeszywające aż do pochwy. Macie też takie objawy???? Gino nic na to nie powiedział:baffled: Wiem,że powoli tam sie wszystko rozciaga ale zaczynam sie niepokoić. Odetchnę dopiero w 2 trymestrze. Nawet brak dzisiejszych porannych mdłości uznałam za zł omen. Poratujcie w stresie. Takie bóle są normalne??

reklama
Mc_Dusiek - ja jestem drugiraz w ciazy i miewalam bole ale tylko takie jakby miesiaczkowe. Teraz czasem mnie kuje ale to bardziej od wzdec, ktore mnie mecza strasznie i tak jak pisze mamusiasynusia i Sylcia 31 odbija mi sie tez choc nic gazowanego nie pije tylko wode niegazowana albo soki lub herbatki owocowe lub ziolowe. Herbate zwylka-czarna pije tylko jak czuje sie spiaca bo to cofeina i nie chce przesadzic bo to podobno moze zaszkodzic serduszkowi dzidzi, a poza tym nawet nie mam zbytnio ochoty. Najbardziej wchodzi mi woda:-)
Mamusiusynusia- mi po mandarynkach itp odbija sie baaardzo, bardziej niz normalnie i wzdecia okropne, w pierszej ciazy tak nie mialam. Czemu to tak nas meczy?:-(
I kedy to minie?

Do góry