reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

ja w pierwszej ciązy smarowałąm sie oliwka na mokrą skóre i jakoś obeszło się bez, teraz tez tak robilam, ale widac juz nie wystarczylo:-:)-(
jeszcze jedno pytanie, po czym poznac ze wody sie sacza?

reklama
Ja od 2 miesiac smaruje sie oliwka i jak narazie nie mam naowych roztepuw(mam duzo po pierwszej ciazy:-(). Na poczatku smarowalam sie raz dziennie a teraz dwa razy dziennie.

Trudno mi powiedzieć po czym poznać że wody się sączą ,ale w aptekach są do kupienia takie specjalne wkładki,chociaż nie są tanie bo ok 40 zł

tez słyszalam o tych wkładkach
a najlepiej niech lekarz oceni na wizycie czy jest wystarczająca ilość wód

Co do rozstepow to tez caly czas smaruje brzuszek oliwka na mokro a wieczorem balsamem, a tu na zlosc rozstepy pojawily sie wysoko na udach, normalnie zalamka:no:no i teraz walcze z nimi ale efekty jak narazie to marne:-(

Dziewczyny pomóżcie, bo nie wiem co mam zrobić.
Wczoraj około 1 w nocy złapały mnie skórcze, nieregularne i słabe, raz były to zanikały i tak przez całą noc i dzień, Mały kręcił się i wiercił brzuch twardy jak kamień. W końcu dzis ok 18.30 stwierdziłam że coś się dzieje i chyba pora pojechać po jakąś porade czy ktg do szpitala. Wlaśnie wróciłam ze szpitala, ale zostałam potraktowana jak ŚMIEĆ,z powodu braku mniejsc na porodówce nie zostałam zbadana. Pani dr dyżórna powiedziała że nie ma miejsca dla mnie i dla dziecka i mnie nie zbada, bo nie będzie miała co ze mną zrobić jak okarze się ze to jednak właściwy poród. Kazała mi się wynosić bo ona ma teraz transwuzje krwi i nie ma dla mnie czasu! Ja powiedziłam że zaczekam a ona tylko machnęła ręką i poszła, nic więcej mi nie powiedziała gdzie mam jechać i co zrobić KOMPLETNIE NIC. Czy Ona miało prawo tak ze mną postąpić???

mamaAli to skandal jak cię potraktowali
nie mieli prawa tego zrobić cholerne świniasy
jeżeli skurcze sie nasilą i staną sie regularne to jedz tam i domagaj się i mów, że to Twoje prawo a ich zakichany obowiązek zbadać i przyjąć albo niech szukają innego szpitala i cię tam zawiozą - TAKIE SĄ NASZE PRAWA PACJENTA!!!
normalnie nóż w kieszeni się otwiera
a jak masz nospę to łyknij rozkurczowo i może weź kąpiel ciepłą bo może to złagodzić i minie
a jak nie tylko się nasili to myk do szpitala

mamaAli nie daj się!!!nie maja prawa cie tak traktować nawet jesli nie maja miejsca to ich obowiązkiem jest poszukanie ci innego szpitala i cie tam przewieść!to skandal że tak traktują ludzi i to jeszcze kobietę w ciąży z objawami zbliżającego sie porodu:wściekła/y:nawet jeśli to fałszywy alarm to trzeba zbadać ciężarna czy wszytko w porządku a nie traktować jej jak przedmiot:wściekła/y:także jeżeli skurcze nadal będą to wracaj tam i postaw na swoim!!!trzymam kciuki!

Dzięki dziewczyny, mi też się wydawało że muszą mnie zbadać.
Jestem tak roztrzęsiona ze nerwów aż ręce mi sie trzęsą. Normalne bym tę babę w jałopę zdzieliła,
No nic narazie czekam co będzie dalej.. jak by coś się działo to dam wam znać, ale napewno nie pozostawię tej sprawy bez odpowiedniego zakńczenia.

reklama
Do góry