reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

współczuję Wam dziewczyny tego złego sampoczucia.ale musimy jakoś dotrwać!
mnie też właśnie męczy głównie uczucie gorąca. mimo tego, że nie ma upału ciągle zalewają mnie napady gorąca w głowie, pocę się...także w nocy!nie przytyłam jakoś dużo, nie mam problemów z ciśnieniem, i przez te "gorączki" praktycznie mało co robię, bo nie mam siły. nie wiem czy to normalne? przy 1-wszym synku tak niemiałam.
no i ten "gorąc" trzyma od 7-dmego miesiąca. teraz mamy 34 tc. wcześniej miałam te 2 miesiące tak w 1-wszym trymestrze, ale wtedy to normalne!co o tym myślicie? gina zapomniałam spytać:-(

reklama
Ja w zasadzie z dolegliwości to mam:
- obrzęki już długi czas, raz mniejsze raz większe ale generalnie są i to mnie denerwuje strasznie
- czuję się juz strasznie ociężała i w zasadzie najlepiej mi w domu bo mam wrażenie że tocze sie jak kulka i niezbyt mnie ciagnie żeby gdzieś wyjść
- czeste bieganie siusiu, również w nocy, czasami nawet co pół godziny...
- zaparcia
- zgaga
- uderzenia gorąca - zdarzyło mi się ok 3 razy od soboty i niezbyt to miłe, nagle mam wrażenie ze jestem cała mokra a wcale jakiegoś ukropu nie ma
- kiepsko ułożyć sie do snu tak żeby było naprawde wygodnie

Poza tym jakos sie turlam, z energia to u mnie bardzo różnie, alebo mam lenia i nie robie nic - cały dzień na kanapie, alebo mam power że myje podłogi sprzatam wszystko jak leci itd.

a ja okropny fotel na ciaze. Taki kupiony w ikei i siedze jak w dołku a jak chce sie podniesc z niego to mi okropnie ciezko i miesnie brzucha mnie bola.

Mnie też się ciężko wstaje do pozycji pionowej...czasem wygląda to naprawdę zabawnie jak macham rączkami byleby się czegoś złapać albo podeprzeć, mój mąż ma zabawę jak mnie obserwuje :-)
Poza tym bardzo boli mnie kręgosłup, a inne dolegliwości to:
-zgaga i o dziwo wróciły mi mdłości poranne :baffled:
-troszkę mi się spuchło - po obrączce widzę jak mi się wrzyna w palec i nie mogę jej zdjąć
-problemy ze snem - nie mogę się ułożyć do snu i ciągle się przebudzam w nocy
-no i siku latam oczywiście non stop

To by było na tyle :-)

A ja dzisiaj czuję tak jakby mi ciągło brzuszek na dół, tak jakby miał spaść. Nie wiem dlaczego, też tak macie? Ja wcześniej tego nie odczuwałam.
Poza tym do mnie dziś straszna zgaga męczyła do południa.

Zdarza mi się takie uczucie "opadania" brzuszka - najczęściej wieczorem - chodzę wtedy i odruchowo podtrzymuję sobie brzuch :-)
A zgaga właśnie mnie męczy - po soku pomarańczowym :crazy:

oprocz zgagi tez mam wszystkie objawy. A obroczke scignełam wczoraj i dzis zdecydowanie lepiej mi na reku. Mam tylko nadzieje ze jej nie zgubie bo by mnie maz na suche gałżei powiesił

Mi dzisiaj jak byliśmy na zakupach z mężem i staliśmy akurat w kolejce do kasy nagle tak napuchły dłonie, dziwne uczucie, bo aż czułam to po prostu, tak napuchły że obrączki nie mogłam zdjąć i dopiero w domu za pomocą wody i mydła eh.

Strasznie mnie wkurza,że w tych kasach pierwszeństwa w supermarketach dla kobiet w ciąży i inwalidów pełno ludzi zawsze stoi którzy ani nie wyglądają na inwalidów ani brzucha nie mają. Na przykład dzisiaj jacyś młodzi kolesie, jakieś laski. Wkurza mnie to, bo gdzie w takim razie Ci pracownicy z supermarketu- powinni zwracać na to uwagę,że ta kasa nie należy się im... a ja na przykład stoję z wielkim brzuchem w nie wiadomo jak długiej kolejce a im dłużej stoję tym zaczynam się gorzej czuć.

Ja właśnie też muszę się jakoś pozbyć obrączki z palca bo mi przeszkadza - to może być całkiem niełatwe zadanie ;-)

reklama
Mi dzisiaj jak byliśmy na zakupach z mężem i staliśmy akurat w kolejce do kasy nagle tak napuchły dłonie, dziwne uczucie, bo aż czułam to po prostu, tak napuchły że obrączki nie mogłam zdjąć i dopiero w domu za pomocą wody i mydła eh.

Strasznie mnie wkurza,że w tych kasach pierwszeństwa w supermarketach dla kobiet w ciąży i inwalidów pełno ludzi zawsze stoi którzy ani nie wyglądają na inwalidów ani brzucha nie mają. Na przykład dzisiaj jacyś młodzi kolesie, jakieś laski. Wkurza mnie to, bo gdzie w takim razie Ci pracownicy z supermarketu- powinni zwracać na to uwagę,że ta kasa nie należy się im... a ja na przykład stoję z wielkim brzuchem w nie wiadomo jak długiej kolejce a im dłużej stoję tym zaczynam się gorzej czuć.

a ja juz zaczełam sie bronic i raz w hipermarkecie poszłam do kasy pierwszentwa a tam jakies 10 osób wiec grzecznie sie przepchnełam i powiedziałam przepraszam ja do kasy pierwszenstwa i mnie przepuscili o dziwo sie nie krzywili. Tak samo w tramwaju wiedziałam ze 30 minut nie ustoje wiec poszłam do fotela z krzyzykiem i powiedziałam przepraszam czy moge prosic o ustapienie miejsca i dziewczyna wstała bez gadania mimo ze jak nad nia stanełam to mnie nie chciała zauwazyc. Nigdy nie umiałam tak ale teraz juz tak mnie bola nogi ze w desperacji to robie i sie nie przejmuje.

Do góry