reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

Też mnie mmięśnie brzucha bolą .. mam zakwasy straszne pod brzuchem tak... wstawanie jest najgorsze .. od września idę na szkołę rodzenia więc może jakieś masaże pokażą lub ćwiczenia .... narazie tylko jogę ćwicze to pomogło mi na plecy ....
A poza tym mam zespół niespokojnych nóg i to to jest dopiero koszmar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale można o tym poczytać na internecie to nie będę tu o tym pisała za dużo starczy że muszę to znosić ;/

Cmokaski

reklama
Też mnie mmięśnie brzucha bolą .. mam zakwasy straszne pod brzuchem tak... wstawanie jest najgorsze .. od września idę na szkołę rodzenia więc może jakieś masaże pokażą lub ćwiczenia .... narazie tylko jogę ćwicze to pomogło mi na plecy ....
A poza tym mam zespół niespokojnych nóg i to to jest dopiero koszmar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale można o tym poczytać na internecie to nie będę tu o tym pisała za dużo starczy że muszę to znosić ;/

Cmokaski

ale ten zespół niespokojnych nog miałas jeszcze pzed ciaza czy pojawił sie podczas ciazy?

dopiero podczas ciąży
i to już we wczesnej bo jak się nie mylę to tak od 10tygodnia ... ale to jest nie pojęta makabra poprostu

(Nieodparty przymus niespokojnego poruszania nogami, nieprzyjemne, trudne do opisania odczucia, które pojawiają się zwykle podczas wieczornego odpoczynku, a ustępują podczas ruchu - to typowe objawy wskazujące na Zespół Niespokojnych Nóg.Nogi same skaczą i nie da się nad tym panować)- co za tym idzie nie mogę spać, ponieważ nie uleżę w łóżku.
Przeważnie całymi nocami chodzę. Jestem już bardzo zmęczona fizycznie i psychicznie.
Jak zbliża się wieczór to mnie już nerwy biorą, bo wiem, że czeka mnie kolejna bezsenna noc! Bywa, że z tej swojej bezradności płaczę po nocach. Wiem, ze w moim stanie nie mogę się denerwować, ale to jest silniejsze odemnie!!! Rozmawiałam ze swoim lekarzem, ale ten nie potrafi mi w żaden sposób pomóc. Wielu lekarzy myli ZNN ze skórczami albo z uciskiem płodu na nerw..jednak moja znajoma jest po porodzie i nadal to ma .... nie minęło .. zaznaczam że magenez pomógł ale na skurcze a ZNN nadal zostało....
Pomaga mi odpowiednie masowanie ale mój mąż pracuje nocami i niestety od godziny 18 już go nie ma a to dopada mnie zwykle między 20 -22
i sama sobie tego masażu nie zrobię ( po pierwsze za duży brzuch ja już do stóp nie sięgam ... )

no i tyle w tym temacie także jak się prześpię wyjątkowo dobrze to śpiewam od rana z radości :p

ja też obrączkę ściągłam już miesiąc temu, tak jakos dziwnie, zgaga jak coś zjem takiego np. bułkę , albo ciasto ze sklepu albo sok pomarańczowy albo hod doga mi sie zachce - staram sie unikać bo juz wiem skąd ta zgaga;-)

a z tym ustąpieniem kolejki to też różnie bywa - raz na poczcie nikt mi nie ustąpił i każdy udawał że nie widzi a wszczególności stare baby te które pierwsze do kościoła lecą , a ostatnio się mile zaskoczyłam pierwszy raz w sklepie miesnym mi ustąpiono kolejke i to takie sympatyczne było:-)

Mi raz jeden pan ustapił miejsca w sklepie hehe a jak w piatek bylam w sklepie to nawet jedna starsza babka wpierdzielila mi sie w kolejke i stanela przede mna;/ ja do niej, ze kolejka obowiazuje a ta tylko sie spojrzala jak na kretynke i stala dalej, nie wytrzymalam i powiedzialam , zeby slyszala: co za chamstwo. Nie lubie takich dewot, wrrrrrrr

PS Bardzo dobry artykuł ( mam ponizej 25 lat i podobnych sytuacji doświadczyłam, tak na marginesie ;-)) i wszystko chyba co tu przeczytałam to prawda, tak to jest juz w Pl ;/

Ostatnia edycja:
reklama
ja bez obraczki to juz od samego poczatku tak mi paluchy troszke spuchly, ze wolalam zdjac niz sie meczyc,
sparrowkot artykul dobry :) walczyc o swoje, a co, ja juz nie licze na uprzejmosc tylko do przodu a co, jak sie nie upomne to nikt nie przepusci, choc ostatnio pani ok 40 glosem ponizenie do mnie, ze kolejka jest a ja jej na to, ze widze slepa nie jestem tylko w zaawansowanej ciazy i do kasy, a co :p

w przychodni kolejka na 7 osob do dermatologa mimo, ze na godzine rejestruja, wiec pytam czy ze wzgledu na moj stan moge prosic o przepuszczenie, oburzenie i wogole frustracja i laska mloda, ze ona tez jest w ciazy(nic nie widac) i tez czeka to mi korona z glowy nie spadnie,:szok::szok::szok: wiec powiedzialam, ze ide sobie na lawke przed przychodnie bo sie nie chce czyms od nich zarazic i na piecie w tyl odwrot i wyszlam, wracam po 30 minutach i ta laska w ciazy wychodzi i mijam ja w drzwiach do gabinetu, dermatolog sie pyta kotry miesiac a ona ze 9 tydzien!!!:szok::szok::szok: a zeby cie babo nikt nigdy nie przepuscil jak bedziesz juz brzuszasto widoczna :D

monia140190 mi starsza pani w aptece sie wepchnela! stalam sobie i grzecznie czekam bo ludzie przede mna nie ma i byly dwa okienka a oni niby cos ogladala i nagle ciahc przede mna a co, pewnie swiezo spod krzyza przyszla :p

Do góry