reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

reklama
dziewczyny poradźcie co robić- do szpitala...???? Cały dzień mam dość wysokie cisnienie..a przed chwilą mierzyłam i było 160/110 właśnie wzięłam drugi dopegyt... od kiulku godzin boli mnie podbrzusze tak jak na miesiączkę... a raz zdarzyły mi się mega mroczki przed oczami i to jak siedziałam na fotelu.....

asiorek82 to są zastrzyki - inaczej heparyna - przeciwzakrzepowe:-)
ale lekarka mi mówiła ze jak się pojawią duszności z brakiem oddechu to mam natychmiast jechać do lekarza,pytała mnie czy tak mam:szok:

a Ty opisujesz podobne objawy, ja mogę swobodnie oddychać tylko jest mi tak ciężko, ciepło cały czas a dużo leżę i te zastrzyki są na rozrzedzenie krwi

też je biore (clexane) dostawałam w szpitalu 60mg 2xdziennie a do domu 40mg x1dziennie w brzuch dostałam je własnie na to zakrzepowe zapalenie żył,również mi cały czas gorąco normalnie oblewam się potem ale nie sądziłam że coś nie tak myślałam że to normalne pogoda,wielki brzuch,ale mnie wystraszyłaś ale czego własciwie objawem są te duszności i brak oddechu??

spoko jak ci jest ciepło to nic ci nie grozi - lekarka mi powiedziała że jak nie będę mogła złapać oddechu i ból w klatce uczucie ciężkości i mroczki przed oczami, i ciśnienie wysokie - tak jak podobnie opisała aniulek84 - to podobno objawy wstrząsu jakiegoś i trzeba szybko do szpitala:szok:

ja mam tak jak ty i też te zastrzyki - do tego kupę innych leków bo mam skurcze także to dlatego nam ciepło bo krew mamy gęstą i te zastrzyki w tym pomagają - ja czuję różnicę po nich jest mi lepiej
:-)
ciekawe czy aniulek84 poszła do szpitala bo ja na jej miejscu bym się nie zastanawiała:-(

spoko jak ci jest ciepło to nic ci nie grozi - lekarka mi powiedziała że jak nie będę mogła złapać oddechu i ból w klatce uczucie ciężkości i mroczki przed oczami, i ciśnienie wysokie - tak jak podobnie opisała aniulek84 - to podobno objawy wstrząsu jakiegoś i trzeba szybko do szpitala:szok:

ja mam tak jak ty i też te zastrzyki - do tego kupę innych leków bo mam skurcze także to dlatego nam ciepło bo krew mamy gęstą i te zastrzyki w tym pomagają - ja czuję różnicę po nich jest mi lepiej
:-)
ciekawe czy aniulek84 poszła do szpitala bo ja na jej miejscu bym się nie zastanawiała:-(

Szczerze mówiąc to ja różnicy nie widze po tych zastrzykach mimo ze wziełam juz 10 w domu i 6 w szpitalu,dzisiaj z ciekawości zmierzylam sobie cisnienie w momencie kiedy mnie dopadło zreszta nawet teraz pisząc sapie jak lokomotywa i oblewają mnie poty,ciśnienie mam raczej w normie 110/60 ale tętno chyba troche wysokie 115 do piątku wytrzymam po to żeby usłyszeć "to normalne wciąży,taka twoja uroda" ech..:no:

ciśnienie masz takie jak ja i puls,w miarę dobre, ale ja jak nie brałam tych zastrzyków miałam wyższe , ciepło mi było i strasznie bolała mnie głowa:(
także ja widzę różnicę :)

reklama
Do góry