reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

Madlein spróbuj sie uspokoić, nie mierz tego ciśnienia zbyt często a już na pewno nie kilka razy pod rząd. Najlepiej to zająć czymś głowe żeby nie myśleć o tym (wiem ze to trudne...) bo stres ciśnienie jeszcze bardziej podnosi. Myśle że 150/80 można jeszcze pereczekać, ale 150/90 i wyższe już nie i lepiej jechać wtedy na IP.

reklama
Moje kochane mnie rowniez meczy ZGAGA. Podziele sie z wami jak z nia walcze:

- szklanka zimnego mleka - fajnie lagodzi objaw zgagi ale niestety u mnie tylko na gora godzine,

- wapno - wypijcie wapno, moj kochany mi poradzil wzbranialam sie ale juz nie moglam wytrzymac no i wreszcie wypilam....usnelam od razu jak aniolek ;))

Powodzenia zycze ;))

Madlein z tego co sie orientuje to grozniej jest jesli to dolne cisnienie skacze niz gorne, ale jakby mi sie utrzymywalo 150 to bym pojechala na IP na Twoim miejscu. Tez mialam na poczatku ciazy z tym problem, ale potem na szczescie sie uspokoiło. Wysokie cisnienie jest niebezpieczne w ciazy dlatego ze moze prowadzic do odklejania sie lozyska, no i jest tez objawem stanu przedrzucawkowego. Jesli Ci nie spadlo to cisnienie to dla wlasnego spokoju jedz lepiej do szpitala.

Co do zgagi to nie radze pic mleka,ono pomaga chwilowo, neutralizuje kwasy i przynosi ulge, ale pozniej tylko wzmaga problem bo stymuluje wydzielanie kwasow zoladkowych (jest ciezkostrawne). Tak samo herbata jest niewskazana. To juz lepiej napic ie wody niegazowanej, tez splukuje i rozciencza kwasy, ulga chwilowa ale lepsze to niz nic.

Ostatnia edycja:
Dostałam przykaz mierzenia ciśnienia 4 razy dziennie. Po 45minutach jak zmierzyłam to było już to górne 140 także być może to 150 było dlatego, że musiałam nieco wysiłku włożyć w podniesienie się z łóżka (a z tym brzucholem to już dla mnie nie lada wyczyn). Najważniejsze, że znów jest 140. Lekarz też mówił, że najważniejsze żeby dolne nie przekroczyło mi 90 a to górne może mieć max wartość 150. Także wrzucam na luz i czekam do środy.

Ech znowu to górne wysokie. 155 tym razem. Na jutro rano zwolniło się miejsce u mojego gina, więc podjadę spytać co on o tym myśli. Pewnie nie będzie zadowolony, że mnie znów zobaczy...

MADLEIN - lepiej zapytać niż się martwić...
Ja do dolegliwości ciążowych muszę jeszcze ciągłe CHUMORKI dodać. Na przemian mogę śmiać się i płakać. A jak mnie ktoś wkurzy to ooo la booogaaa lepiej schodzić z drogi bo uduszę...

DAWIDOWE - Ty przy mężu a ja coraz częściej przez męża, bo wystarczy jego jakiś nieprzemyślany tekst czy zachowanie a ja juz sobie różne durnoty ubzdurać potrafię i wtedy się lament zaczyna... Mam nadzieję, że mi to przejdzie...

ehhh ja tez mam te humorki ;(( jestem teraz bardzo wrazliwa na wszelkie slowa, drazni mnie to bardzo, bo wystarczy glupia uwaga w moja strone i juz mam lzy w oczach,,reszte sobie dopowiadam w glowie i juz jest placz, a wiem ze w tym okresie nie jest on wskazany ;(((
ciezko mi tym bardziej jak zostaje na noc sama w domu bo moj kochany idzie na nocke ;(
no i czesto zadreczam sie myslami czy na pewno sobie poradze w roli mamy, ze czesto bede sama w domu i moge czuc sie juz wyczerpana całodniowym pilnowaniem malego ....moze to samolubne, ale mam rozne mysli w glowie, kiedys bylam twarda kobitka, mocno stapajaca po ziemi, a teraz czuje ze miekkne psychicznie

reklama
ja tez byłam twarda a w ciazy totalnie sie rozklejam i to sama nie wiem czemu. Nagle zaczynam płakac a maz rozkłada rece bo zupełnie nie wie czemu

Do góry