reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

Madlein- obstawiam ciezar... zawsze mozesz polozyc sie na plecach, nogi podkurczyc do gory i tak chiwlke polezec, lub- co bardzo odpreza kregoslup, na czworakach polozyc pod siebie jak najwiecej poduch i opasc na te poduchy, nogi majac zgiete- jak dla mnie super, czesto tak robie jak mnie boli krzyz

A ja nie mam w sumie zadnych dolegliwosci, ostatnio sie czuje nawet tak jakbym w ciazy nie byla! siusiu robie nad ranem, kregoslup nie boli, brzucho nie ciazy, rozstepow brak, zylakow tez brak, nawet mam cere przyzwoita:-)

reklama
Asiorek super, że już w domu jesteś. Teraz powinno być już dobrze skoro leki dostałaś.
Madlein też uważam, że to od ciężaru brzucha e bóle w krzyżu.

Asiorek super że już w domku :)
Madlein mi tez kręgosłup daje nieźle w tyłek. Generalnie i przed ciążą miałam z nim problemy, bo u nas choroba zwyrodnieniowa kręgosłupa rodzinna i wszyscy na kręgosłup narzekają więc spodziewałam się że nie będzie łatwo a teraz dochodzę do wniosku że to nawet bardziej uciążliwe niż nudności w I trymestrze... Czasami to już wyć mi sie chce i nie wiem jakie miejsce, jaka pozycje znaleźć żeby było ok. Basen odpada - jakoś mam opory teraz ale zacznę chodzic jak tylko sie rana po CC zagoi. Może zaczne dzisiaj powoli jakies ćwiczenia - mam książkę yoga dla ciężarnych może cos poćwiczę bo zwariuje z tymi plecami niedługo...

Asiorek to faktycznie z tymi żylakami miałaś nosa, ale dobrze że tak szybko umieją temu załagodzić - mi się dzieje podobnie ale jak poleżę to przechodzi, chociaż też mi czasem puchną nogi , mam nadzieję że nie dojdzie do zakrzepicy:-(

lolisza - a z kręgosłupem to masakra u mnie również, ale zauważyłam że jak się więcej poruszam to mnie boli, najgorzej jak długo leżę i przy częstym schylaniu jak coś myję podłogę czy odkurzam:) masakra jest jak coś porobię potem na wieczór się położę to jak wstaję po godzince to nie mogę się podnieść, jakieś bóle w kości ogonowej w kręgosłupie na dole - też tak macie?

ladygab - gdyby nie kręgosłup, duży brzuch i czasem to puchnięcie nóg, to powiem że się też teraz czuję najlepiej od początku ciąży - wcześniej się czułam gorzej - nudności, osłabienie, bóle głowy, zawroty - teraz jakbym w ciąży nie była:-)

Ostatnia edycja:
Asiorek cieszę się,że jesteś w domu:-).

Co do bóli kręgosłupa, to mam je zwłaszcza, jak pobędę dłużej w jednej pozycji. Zwłaszcza, jak postoję. Ale te bóle, paradoksalnie,są mniejsze niż przed ciążą.
Cierpię na zwyrodnienie kręgosłupa lędźwiowego(sam dół) i przed ciążą kręgosłup bolał mnie praktycznie cały czas. To wszystko była wina pozycji siedzącej, którą cały czas miałam(szczególnie w pracy).
Teraz, ponieważ pozycję zmieniam kilkadziesiąt razy dziennie, jest ok. Nie wysiedziałabym w jednym miejscu zbyt długo:-D

Dziewczyny dzisiaj w nocy nie mogłam spać przez strasznie swędzące stopy - myślałam że sobie skórę zedrę ze stóp tak mnie swędziały. nawet nie pamiętam kiedy usnęłam. Czy to może być oznaka czegoś złego???? Nigdy tego nie miałam, nic mnie nie swędziało?? A w nocy i dzisiaj rano tak swędzą mnie te stopy że już wytrzymać nie mogę:(. Proszę poradźcie co to może być, bo strasznie się niepokoje.

reklama
Do góry