reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

reklama
U mnie ze spaniem kiepsko jak mnie coś obudzi. Najgorzej jest jak ta pobudka przytrafi się jak już jest widno. Od razu przy okazji idę na siku i już całkiem ze snu się wybijam. Budzi mnie głównie syn, żeby go przykryć, albo jak coś popłakuje przez sen. Z powodu siku jeszcze się nie budzę i oby tak jak najdłużej zostało.

Dziewczyny, poradźcie mi jakieś domowe sposoby na MEGA zgagę! Męczę się dzisiaj cały dzień. Nie pomogło wypicie mleka czy jogurtu naturalnego. Zgaga jest taka straszna,że aż jest mi niedobrze:szok:.

Nie pijcie na zgagę mleka ani herbaty miętowej - bo to przynosi chwilową ulgę,a potem wzmaga dolegliwości jeszcze bardziej, bo to są substancje powodujące zwiekszone wydzielanie kwasów żołądkowych. To jest duży błąd. Ja też mam z tym często problemy i po prostu popijam wodę niegazowaną, pomaga bo spłukuje przełyk i trochę neutralizuje, no i nie leżę wtedy bo jak się położę to po prostu czuję jak mi z żołądka soki do przełyku wypływają. Pomaga też guma miętowa (tzn nie przechodzi od niej zgaga,ale lepiej się ją znosi). O migdałach też słyszałam,ale nie testowałam, bo jestem uczulona i mnie po nich zołądek boli. Mąż mi kupił Manti ale w ulotce jest napisane że nie można stosować w ciąży :/

Nice-girl ja aby poradzić sobie ze zgagą na początku ciąży jadłam dużo jabłek - pomaga:-), dużo piłam około 3 litrów dziennie (pije tyle cały czas) i zaczęłam jeść regularnie posiłki - z zasadą często a mniej.

Ja to chyba mam fart bo nie odczywam narazie zgagi ,ale pewnie mnie dopadnie. Ale pewnie jak Doris bede piła albo ssała reni .Zbawienne

Nawet nie wiedziałam,że można stosować rennie na zgagę:szok:. A o ciepłym mleku powiedział mi m mąż,który często miewał zgagę i mleko mu pomagało.
Ale chyba się domyślam po czym mam tą zgagę. Wczoraj zjadłam kanapki z konserwą turystyczną(mniam). Nie doszłabym do tego, gdyby nie fakt,że dzisiaj też rozkoszowałam się taką samą kanapką i znowu zgaga gigant:shocked2:.

Muszę spróbować z jabłkami :) A czy Reni jest dozwolone w ciąży? Bo ja kupiłam Manti do ssania, to podobne jest i się zdziwiłam jak przeczytałam ulotkę.

Rennie mozna w ciązy. Ja zażywam jak naprawdę pali jak diabli i inne rzeczy nie pomagają. Generalnie mnie herbata z mlekiem pomaga , ale czasem nie mam ochoty i wtedy wcinam jabłka- to tez pomaga na mniejszą zgagę. Migdały- no tak ,pomagają , ale trzeba ich zjesc bardzo duzo :-(

reklama
Co do zgagi mięta owszem wzmaga zgagę, ale mleko to pierwsze słyszę... Mi tylko mleko pomaga, nawet Rennie tak nie działa na mnie jak mleko.

Do góry