onesmile
Świat według Pafffcia
A ja juz po lekarzu.Okazalo sie,ze mam zapalenie pecherza (dlatego tak czesto lazilam do toalety,byam bardzo zmeczona, bolalo mnie w krzyzu i w dole brzucha) i dostalam antybiotyk(amoksycylina). Na poczatku nie chcialam, ale on stwierdzil, ze w ciazy nie nalezy ignorowac nawet najmniejszych symptomow i ryzykowac, bo to grozi wczesnym porodem. No to sie zgodzilam.Zbadal mnie gruntownie: cisnienie i temperatura w normie, brzuch ok, posluchal bicia serca Pawelka i powiedzial,zeby odpoczyac i duzo pic.Oczywiscie zwolnienia nie dal, ale na szczescie w UK do jednego tygodnia nieobecnosci mozna sie samemu usprawiedliwic, wiec juz rozmawialam z szefem i jest ok. Antybiotyk juz wykupilam i wzielam pierszwa tabletke.Do poniedzialku mam nadzieje wroce do formy :-) i do pracy. Ulzylo mi, bo w nocy naprawde bardzo sie przestraszylam.
Aha, powiedzial tez ze w ciazy symptomy zapalenia drog moczowych nie sa tak oczywiste i nie wszystkie wystepuja, np nie czuje sie pieczenia - a ja wlasnie nie czulam.
Generalnie mnie uspokoil, teraz moge z czystm sumieniem sie powylegiwac:-)
Aha, powiedzial tez ze w ciazy symptomy zapalenia drog moczowych nie sa tak oczywiste i nie wszystkie wystepuja, np nie czuje sie pieczenia - a ja wlasnie nie czulam.
Generalnie mnie uspokoil, teraz moge z czystm sumieniem sie powylegiwac:-)