Mój pępek też wklęsły ale płytki i też jakiś dziwny. Linea negra nie mam wcale. Ja już się śmiałam że skoro mały tak cały czas głową w dół to może zamiast łóżeczka jakiś pałąk i będzie wisiał jak nietoperz skoro tak to lubi
reklama
nice-girl
Fanka BB :)
Mam to samo od kilku dni, czuję nieprzyjemny ból (jakby) kości łonowej .... nie mam pojęcia co to i na razie myslę ze tak ma być. Wizytę mam dopiero 22 lipca więc kawał czasu , mam nadzieje ,ze do tego czasu przejdzie. Gdybyś jednak dowiedziala się od swojego lek. co to , to daj znac. Ciekawa jestem.
Lekarz mnie zbadał i powiedział, że z ciąża ok,a boleć może od ucisku jakiegos nerwu itp. Trochę mnie zbył dzis No ale dziś jest zdecydowanie lepiej,bo sporo chodziłam a tylko mnie tak chwilowo łapało,a nie całą drogę jak wczoraj. Więc może po prostu spanikowałam. Jakby się pogorszyło to będę drążyć dalej temat.
Monimoni myśle coś możemy ale nie wiem co bo tyle jest tych preparatów że wyznać się w tym wszystkim trudno-pogadaj z farmaceutą. Poza tym nie napinać się bardzo, nie spędzać w łazience "na siłe" dużo czasu np czytając gazetę tylko albo sie chce albo nie a nie siedzimy i wyczekujemy, bardzo dużo pić żeby zmiękczyć w jelicie to i owo.
ja milam kiedys podobne problemy, nie bedac w ciazy.
Kup w aptece Ispagul i dodawaj gdzie mozesz-ja dodawalam do zup, jogurtow,salatek, nawet do mlekai platkow.
Byl juz gdzies na forum polecany jak w pierwszych miesiacach walczylysmy z zaparciami jest bezpieczny w ciazy-to lupiny jakiejs rosliny. Rozmiekczaja co trzeba
Musisz zapobiegac tez st. zapalnym w okolicach wiadomych-nie powinno sie golic w okol.odbytu; jesli do tej pory nosilas stringi-to radze o nich zapomniec; nasiadowki z kory debu tez sa wskazane.
To tyle co moge pomoc ze swojej strony. A niestety doswiadczenie w temacie mam
Kup w aptece Ispagul i dodawaj gdzie mozesz-ja dodawalam do zup, jogurtow,salatek, nawet do mlekai platkow.
Byl juz gdzies na forum polecany jak w pierwszych miesiacach walczylysmy z zaparciami jest bezpieczny w ciazy-to lupiny jakiejs rosliny. Rozmiekczaja co trzeba
Musisz zapobiegac tez st. zapalnym w okolicach wiadomych-nie powinno sie golic w okol.odbytu; jesli do tej pory nosilas stringi-to radze o nich zapomniec; nasiadowki z kory debu tez sa wskazane.
To tyle co moge pomoc ze swojej strony. A niestety doswiadczenie w temacie mam
nice-girl
Ja miałam też kiedyś z tym problemy, jak pisałam magisterkę i ciągle na tyłku siedziałam. Kupiłam sobie wtedy czopki Hemorectal i pomogły, przyniosły znaczną ulgę, bo już normalnie mnie bolało przy siedzeniu. Na razie mam z tym względny spokój. Ale nie wiem jak jest z tymi czopkami w ciąży. Na pewno staraj się trochę spacerować i jak najmniej siedzieć, zwłaszcza na twardym krześle. No i czytałam też, że jak się śpi na plecach w ciąży to właśnie macica uciska na żyły odprowadzające krew z dolnej partii ciała i to sprzyja powstawaniu żylaków nóg i odbytu. Aha - no i jak Ci mocno dokucza pieczenie to świetnym sposobem przynoszącym ulgę jest pomoczenie pupy przez kilkanaście minut w letniej wodzie - naprawdę pomaga :-)
Madlein
Dziewczyny propo tych bolących kości i bólu przy chodzeniu. Wczoraj wspomniałam o tym lekarzowi, wrzucił mnie na USG i szyjka ma tylko 3cm... Powiedział, że możliwe iż wszystko przygotowuje się do porodu, ale nie wykluczone, że skraca mi się szyjka i to również daje takie dolegliwości:/
reklama
natolin
kurcze ja chyba nie powinnam wchodzić na forum. jak ja miałam ogromny, doprowadzający do płaczu ból biodrowo-miednicowy powiedzmy i poszłam na usg i wszystko lekarzowi powiedziałam to twierdził, że jest wszystko OK i że to normalne, a że z szyjką wszystko w porządku (a miała 3,1cm). i teraz sama nie wiem co myśleć, a urlop przede mną...
Podziel się: