reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

Cytologię wykonuje się normalnie podczas ciąży...
Ja byłam na krzywej cukrowej-jutro wyniki.
Rozmawiałam z dwiema pielęgniarkami i położną. Pierwsze słyszały o mdleniu ciężarnych po wypiciu glukozy...
Taka opcja może się jedynie zdarzyć u osób z małą tolerancją glukozy.
Jedyne objawy to nudności bądź wymioty.
Glukoza była paskudna, a potem cały dzień odbijało mi się lukrem:)

reklama
Madlein Ja nawet nie wiedziałam że mozna się tak paskudnie czuć ale któraś z mam wyjasniła to jako niedocukrzenie. Tak czy siak czułam się bardzo źle ale może to z głodu.
Efa wyniki miałam takie:
- na czczo 4,40 m m ol/l
- po 1 h 8,10 m m ol/l
- po 2 h 6,40 m m ol/l
jakoś mi to nie pasuje do Twoich wyników może w innej skali albo co

Onesmile jestes pewna ze nie robia bo w mojej srodkowej Anglii robia nie chce sklamac ale to badanie jest w 24 lub 28 tyg tutaj. Wydaje mi sie ze jestesmy w tym samym wieku ciazy, wiec na nastepnej wizycie u poloznej zapytaj.

Onesmile- ja bym zrobila, cukrzyca ciazowa jest dosc popularna ale i niebezpieczna, wiec lepiej zrobic to nie jest inwazyjne badanie tylko malo smaczne:-)

reklama
Do góry