Natolin pytanie czy to 3,1 cm to u Ciebie cała szyjka bo może to "jakaś" jej część i jaką miałaś wcześniej, bo może np cały czas masz taką i dobrze trzyma i trzymac będzie i taki jest Twój urok bo są takie kobitki a są i takie które mają 6 cm i tendencję do skracania już od połowy ciąży. Mi lek wczoraj sprawdzał tak dokładnie dopiero pierwszy raz i mówi że teraz co wizyte będziemy szyjke sprawdzać, widocznie jego zdaniem dopiero teraz to ma znaczenie. Wiesz, myśle, że ważne jest zaufanie do swojego lekarza, jesli naprawdę czujesz się dobrze zaopiekowana i wiesz że on się stara to myślę że nie ma podstaw by nie wierzyć mu, że te 3,1 jest ok. Z tego co sama możesz profilaktycznie zrobić to na pewno dużo odpoczywać, polegiwać kiedy masz okazję, nie prowokować sytuacji w których brzuch mógłby twardnieć (wielkie sprzatanie, wyciaganie rąk, długie chodzenie). Nie wiem czy wciąż pracujesz ale może zastanów się nad L4, choćby z uwagi na pogodę bo potrafi dać w tyłek. I przede wszystkim myśl pozytywnie bo wszystkie szczęśliwie musimy dotrwać do końca i jesienią mieć dużo sił dla naszych maluchów.
reklama
Madlein
Fanka BB :)
Mąkę ziemniaczaną polecam właśnie na to obtarcie.
Powiem Wam, że w MPK to jest masakra.
Zawsze ustępowałam starszym miejsca i ciężarną jak widziałam to też, ale teraz powiedziałam temu dość.
Ja już tyle razy jechałam i żadna krowa miejsca nie ustąpi, a brzuchol u mnie wielki.
Już po ciąży nie będę taka kulturalna, mi nikt nie ustępuje.
Zawsze ustępowałam starszym miejsca i ciężarną jak widziałam to też, ale teraz powiedziałam temu dość.
Ja już tyle razy jechałam i żadna krowa miejsca nie ustąpi, a brzuchol u mnie wielki.
I masz rację! ja teraz też nie ustepuje mimo, że wiszą nade mną jak sępy, a niech się ugryzą w nos, brzuch do przodu i ani mi sie śni wstawać, nie mam zamiaru ryzykować zasłabnięcia i zdrowia własnego dziecka.
natolin
ja teraz też absolutnie nikomu nie ustępuję, chociaż przed ciążą ustępowałam starszym ludziom i kobietom w ciąży. i szczerze powiedziawszy sama się niemiło rozczarowałam, bo rzadko kiedy ktoś mi ustępuje miejsca, choć u mnie ciąża zdecydowanie widoczna.
a co do szyjki to wcześniej nie miałam mierzonej, moja pani doktor tylko badała na fotelu a na usg chodzę osobno i na wcześniejszym nie miałam mierzonej. teraz jak lekarz zmierzył to powiedział, że bardzo dobrze jest, więc nie widziałam powodu, żeby jakoś jeszcze bardziej na siebie uważać.
a co do szyjki to wcześniej nie miałam mierzonej, moja pani doktor tylko badała na fotelu a na usg chodzę osobno i na wcześniejszym nie miałam mierzonej. teraz jak lekarz zmierzył to powiedział, że bardzo dobrze jest, więc nie widziałam powodu, żeby jakoś jeszcze bardziej na siebie uważać.
Nina6x
A ja mam problem z alergią...czy można cokolwiek zażywać podczas ciąży??Bo normalnie zwariuję-oczy tak mnie swędzą że chyba sobie je wydrapię, a katar mam taki że spać w nocy nie mogę, dodam tylko że nie jestem przyzwyczajona do tego ponieważ przez całe życie nie byłam na nic uczulona i pierwszy raz rok temu dostałam tak potwornej alergii(okazało się że na pyłki traw i cos tam jeszcze)no i liczyłam że to tak jednorazowo ale widzę że bede miała powtórkę z rozrywki-z tym że ja nie wiem czy w ciązy są jakieś śrrodki łagodzące, bo jak sobie pomyslę że do sierpnia mam mieć takie męczarnie to mi się płakać chce
M
Mona6061
Gość
Byłam u alergologa,robiłam test z krwi... żadnych tabletek nie możemy brać! Wypisał mi tylko krople do oczu i spray do nosa żeby chociaż troszkę załagodzić...jak coś napisz na priv to podam Ci ich nazwy.Kobiety w ciąży mogą je stosować.
dorisday2512
Byłam u alergologa,robiłam test z krwi... żadnych tabletek nie możemy brać! Wypisał mi tylko krople do oczu i spray do nosa żeby chociaż troszkę załagodzić...jak coś napisz na priv to podam Ci ich nazwy.Kobiety w ciąży mogą je stosować.
Mam ten sam problem z alergią . Nie moge spać (nad ranem mam najgorzej) w ciągu dnia nieustajacy katar i to wredne swędzenie oczu i podniebienia.
Moje pytanie: czy te środki (krople do oczu i spray ) są na receptę?
M
Mona6061
Gość
Nie mi przepisał takie bez recepty.
reklama
Podziel się: