reklama
Efa
Fanka BB :)
Ja przed upałem najchętniej chowam się w samochodzie. Tylko gdy gdzieś jadę, to oddycham - wiadomo, klima. A w domu mam stojący wentylator, niestety tak głośny, że na noc muszę go wyłączać, bo bym nie zasnęła w tym hałasie.
nice-girl
Ja zdycham. Byłam już na tyle zdesperowana że nalałam do wanny lodowatej wody i posiedziałam tam trochę (chociaż niełatwo się było zamoczyć). Pomogło na jakieś 20 min :-( Teraz znów mi gorąco, duszno, mdli mnie, głowa pęka, mam wrażenie jakby w powietrzu nie było tlenu :-( Niech ten upał się wreszcie skończy,bo mam dość tej wegetacji :-( Nie wiem co mam ze sobą zrobić
U nas też duchota ale niby po południu na całej północy mają być burze i deszcze. Głowa od tego gorąca boli.
Mi lekarz odradza prowadzenie samochodu. Mojej koleżance to nawet dzidzia się przestała rozwijać przez częstą jazdę jako kierowca, tak twierdził jej lekarz. Jak przestała jeździć to maluch nadrobił.
Mi lekarz odradza prowadzenie samochodu. Mojej koleżance to nawet dzidzia się przestała rozwijać przez częstą jazdę jako kierowca, tak twierdził jej lekarz. Jak przestała jeździć to maluch nadrobił.
natolin
ja w zasadzie lubię jak jest gorąco, tylko bym z Wawy już z chęcią wyjechała.
lolisza piszesz, że jak będzie 3cm miała szyjka to trzeba się zacząć martwić. ech... a ja miałam 3,1 i lekarz powiedział, że OK... a może to jest inaczej jak Ty miałaś mierzoną wewnętrznie że tak powiem a ja na normalnym usg przez brzuch? sama już nie wiem co myśleć
lolisza piszesz, że jak będzie 3cm miała szyjka to trzeba się zacząć martwić. ech... a ja miałam 3,1 i lekarz powiedział, że OK... a może to jest inaczej jak Ty miałaś mierzoną wewnętrznie że tak powiem a ja na normalnym usg przez brzuch? sama już nie wiem co myśleć
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
Dziewczyny ja już też mam dość tych upałów. Są nie do wytrzymania. Człowiek nie może nic zrobić w ciągu dnia, bo zaraz czuje że się z niego "leje". Kąpiel pomaga na chwilę. Mój G. dał mi wiatrak do pokoju taki na biurku i gdyby nie to, to w ogóle padłabym jak mucha. Na dodatek wynajmuję mieszkanie na poddaszu. Dobrze że po południu słońce już nie świeci od strony mojego pokoju. Teraz tyle załatwień na uczelni a ten ukrop daje we znaki... dziś to mi się słabo zrobiło. W ogole zdenerwowałam się na babkę w autobusie bo taka hmm koło 50-tki była i z wielkim oburzeniem że siedzę w autobusie i jej nie ustępuję miejsca. To jej powiedziałam że jestem w ciąży ( bo chyba nie zauważyła, bo nie widać aż tak u mnie jeszcze) i że mam prawo się gorzej czuć tym bardziej w takie upały i sobie siedzieć przy oknie. No to nic nie powiedziała, odwróciła sobie i poszła.
Wczoraj ubrałam sobie spódniczkę, oczywiście bez rajstop i mi się "udko o udko" obtarło.. i mam teraz takie czerwone i bardzo szczypie. Nie wiecie jak to załagodzić?
A powiedźcie mi jak sobie radzicie z potliwością w takie dni? Stosujecie jakieś preparaty na to poza zwykłym antyperspirantem? bo mnie wkurza jak mi się robi jakaś plamka pod pachą ;/ a niestety w ciąży to z tą potliwością chyba dwa razy gorzej...
Wczoraj ubrałam sobie spódniczkę, oczywiście bez rajstop i mi się "udko o udko" obtarło.. i mam teraz takie czerwone i bardzo szczypie. Nie wiecie jak to załagodzić?
A powiedźcie mi jak sobie radzicie z potliwością w takie dni? Stosujecie jakieś preparaty na to poza zwykłym antyperspirantem? bo mnie wkurza jak mi się robi jakaś plamka pod pachą ;/ a niestety w ciąży to z tą potliwością chyba dwa razy gorzej...
malutka80 - a czemu Ci lekarz odradził? Czy mówił jaki to ma wpływ na dziecko? Czy raczej chodziło mu o to że się jest w ciąży bardzie rozkojarzonym? Bo ja dość często jeżdżę sama na odległość około 200km
Chodzi o pozycję przy jeździe i o to że można uciskać dziecko. Ale wiem że wiele dziewczyn prowadzi samochody do samego końca i nie ma problemów. Ja czasem też poprowadzę ale za długo nie mogę bo mnie brzuch zaczyna boleć.
reklama
Ida Sierpniowa
malutka, ja też długo nie mogę. mam wrażenie, że nieświadomie spinam wtedy mięśnie brzucha i później chwilę trwa zanim brzusio wraca do normy... no i dzidziol tego nie lubi
mała-mi, to było dobre!!!)) a na potliwość ja tylko antka używam, ale słyszałam, ze z naturalnych sposobów to mąka ziemniaczana działa, ale jak stosowana to nie wiem, chyba na zasadzie talku... pamiętam, że koleżanka używała, jak dostała uczulenia od jakiegoś antyperspirantu właśnie - to była lato i musiała się ratować "naturalnie"))
małżuś kochany zabrał mi wiatrak do baru...........
mała-mi, to było dobre!!!)) a na potliwość ja tylko antka używam, ale słyszałam, ze z naturalnych sposobów to mąka ziemniaczana działa, ale jak stosowana to nie wiem, chyba na zasadzie talku... pamiętam, że koleżanka używała, jak dostała uczulenia od jakiegoś antyperspirantu właśnie - to była lato i musiała się ratować "naturalnie"))
małżuś kochany zabrał mi wiatrak do baru...........
Podziel się: