reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

A mi w autobusie nawiało do uszu. W niedzielę tak mnie głowa od tego bolała, że przeszłą dopiero po drugim apapie. Teraz cały czas jak gryzę to takie chrupanie czuję w okolicy lewego ucha i też ciągnie mnie po szyi aż. Boję się żeby coś gorszego się nie rozwinęło... Już parę razy miałam zapalenie ucha i raz niedoleczone, że mi do tej pory błędnik świruje. Sama nie wiem co robić. Cy po prostu zarzucić sobie od czasu do czasu apap, bo on niby przeciwzapalny jest, czy nic nie robić i czekać co będzie dalej.

reklama
A mi w autobusie nawiało do uszu. W niedzielę tak mnie głowa od tego bolała, że przeszłą dopiero po drugim apapie. Teraz cały czas jak gryzę to takie chrupanie czuję w okolicy lewego ucha i też ciągnie mnie po szyi aż. Boję się żeby coś gorszego się nie rozwinęło... Już parę razy miałam zapalenie ucha i raz niedoleczone, że mi do tej pory błędnik świruje. Sama nie wiem co robić. Cy po prostu zarzucić sobie od czasu do czasu apap, bo on niby przeciwzapalny jest, czy nic nie robić i czekać co będzie dalej.

Współczuje :/ ból ucha jest okropny.

Ja też bym poleciła jakiś amol albo cokolwiek rozgrzewającego. Jest masa różnych środków rozgrzewających do wcierania. Są też w aptekach takie kompresy z wyciągiem z dębu czy czegoś tam innego - wrzuca się je na trochę do wrzątku i potem taki ciepły nakłada - rozgrzewa i działa przeciwzapalnie. JA miałam takie coś na zatoki, ale wiem że mają bardzo szeroki zakres zastosowania.

Dziewczyny jestem w 23 tygodniu i od jakiegoś tygodnia odczuwam dziwne objawy w dole brzucha, tak jakby pod macicą - czuje czasami taka pustkę, ciągnięcie w dół, nie jest to bolesne co prawda ale boje się że może być coś nie tak. Poza tym czuje się wyśmienicie i jestem dużo w ruchu a tym zaczynam się obawiać a następna wizyta jeszcze trochę. Moze któras z was ma podobne odczucia, a może juz ktoś pisał na ten temat?

Sylwuśka wg mnie nie masz się czym przejmować. Skoro te objawy nie sa dokuczliwe czy tymbardziej bolesne , to na pewno wszystko jest ok. Moze to efekt rozciagania sie macicy.

O Chryste, co ja przeżyłam dzisiaj w nocy i dalej zresztą przeżywam.
Całą noc nie spałam; tak mnie strasznie macica bolała, że myślałam, że zacznę płakać. I to najbardziej bolało na samym dole. Myślałam, że się zastrzelę.
No i okazało się, że niestety dzidzia tak się ułożyła tam, gdzie jeszcze mięśnie nie są dostatecznie rozciągnięte :(
Miałam dziś ginekologa, więc od razu mu o tym powiedziałam. I co? I nic.
Nic się nie da na to poradzić, trzeba czekać, aż samo przejdzie buuu...

Wczoraj mnie też tak macica pobolewała wieczorem. A rozgrzewające to można na ucho? Kiedyś mnie internistka przestraszyła na ostrym dyżurze, że mam jechać na laryngologie, bo ona nic dać nie może, bo może tam być ropień i jak on pęknie to za zgon nie będzie odpowiadać...
W poniedziałek idę do swojego lekarza rodzinnego, mam nadzieję, że nic więcej mnie nie przyatakuje to wspomnę jej o tym.

Aż strach czasem ile trzeba się wycierpieć dla takiego szkraba, efa:sorry:
a mnie dzisiaj kłuje w dole brzusia, tak co jakiś czas kujnie i spokój... i już sobie wkręcam, że jakby co to wizyta dopiero za tydzień:eek: CO TO MOŻE BYĆ:confused:

reklama
Efa - wspólczuję nieprzespanej nocy , ale dobrze ze mialas dzis ta wizytę , to przynajmniej się nie musisz stresowac , bo juz wiesz ,że to nic groźnego.

Ida - nie panikuj!

Do góry