reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

Dziekuję Ci Sivle69 za odpowiedz dotyczaca mojego problemu ;) dzis 1 raz mialam tak dlatego sie troche przestraszylam;)

34bwskjopxdga9iq.png

reklama
monia ja tez niestety tez już zaliczyłam taki stan .... nie jest to przyjemne i można się przestraszyć. Pamiętaj, że jak robi Ci się ciemno przed oczami to (jak zdarzy Ci się to w domu) , to połóż się płasko i daj nogi wysoko! Dobrze ,że miał Ci kto pomóc w tym kościele. Ogólnie dużo świeżego powietrza :-)

Jesli chodzi o omdlenia i stan przed nimi, to ja w liceum mialam okres ze bardzo czesto mdlalam i teraz potrafie wyczuc jak sie cos zbliza, a zaczyna sie to takim swiergotaniem w uszach a dopiero chwilke pozniej ciemno sie robi i najlepiej gleboko oddychac i zlapac sie czegos stabilnego, jesli nie przechodzi to sie klasc:-) Teraz tez mi czasami tak sie dzieje, a podobno ciaza to najpiekniejszy stan...a tu ciagle cos

od wczoraj bolą mnie bardzo plecy, po jednej stronie i tak nisko, przy talii prawie, chyba obręcz miednicowa, ale tak, że nawet momentami leżeć ciężko :(

Dziewczyny pomóżcie... musicie mi odpowiedzieć na pytanie - czy ja jestem przewraźliwiona i szukam wszędzie złych sygnałów, czy rzeczywiście powinno mnie to martwić... od paru dni czuję moją Perełkę nisko - zaraz nad wzgórkiem łonowym. wcześniej czułam ją już wszędzie, ale ostatnio to prawie cały czas tam w dole urzęduje :dry::dry::dry: No i nie wiem, czy po prostu tak sobie wymyśliła, czy mam kolejny raz zawracać głowę mojej gince telefonami z głupimi pytaniami :dry::dry::dry:

Daaa nie wiem czy to Ci pomoże ale ja małego też cały czas czuje na dole, mam wrażenie że ma nogi tuż nad spojeniem łonowym i uparł się żeby skakać tylko tam. Do tego spojenie łonowe pobolewa mnie od czasu do czasu i zastanawiam się czy czasem nie ma ochoty się rozejść.

Daaa ja też miewam takie okresy, że maluch tylko na dole urzęduje. Zapytałam o to lekarza jak byłam na usg i sobie tak siedział, że nogi miał na dole i tam ciągle kopał.

Daaa - ja tez czuje malenstwo tylko w dole brzucha, bardzo nisko. Mysle, ze tak jak pisze E-lona, malenstwa nasze lubia wierzgac nogami i wlasnie te ruchy sa najbardziej przez nas wyczuwalne. Jesli poza tym dobrze sie czujesz, to mysle, ze nie powinnas miec powodow do zmartwien. A najlepiej zapytaj swojego lekarza przy kolejnym usg. Ja tez sie jutro spytam, dla wlasnego wewnetrznego spokoju.

U mnie maluszek raz u góry, raz na dole urzęduje. Jak 2 dni temu ciągle pukałam w brzuch bo maluszek coś się nie odzywał to od wczoraj cały dzień co jakiś czas czuję jak się wierci :-)

A tak w ogóle to dostałam jakiegoś uczulenia na brzuszku. Podejrzewam że po truskawkach bo jem codziennie w dużych ilościach. Dodatkowo dekolt mi obsypało, ale to od słońca.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry