reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

W ogóle bardzo się zdziwiłam, bo miesiąc temu mój gin powiedział mi, że co drugi dzień mogę sobie wziąć alertec... Jednak postanowiłam się męczyć dla zdrowia mojego maluszka, jeszcze za mały jest żeby go tak truć.

reklama
Ja dziś się obudziłam z tak zapchanym nosem, że ledwo oddychać mogłam. Ale na szczęście przeszło i teraz lekki nieżyt :) Z tym nosem to zawsze miałam problemy ale w ciąży się nasiliło.

Wiecie co odebrałam dziś te leki co przepisał mi na recepte alergolog.Czytam sobie w domku że to są leki sprzedawane bez recepty!! Cwaniaki te lekarze aby tylko zarobić na kimś,za wizyte liczą sobie 50 zł. ściemniacze.Piernicze następny raz jak się skończą leki śmigam do apteki i sama kupuje nie będe szła znowu na marne wydać 50 zł.! Na ulotkach jest że można stosować w czasie ciąży więc jak coś możecie sobie takie kupić żeby troszkę załagodzić objawy.

Oj nie było mnie i dopiero dzisiaj raportuję: po wizycie i...:wściekła/y: Dostałam Rhinocort do nosa (na ulotce pisze, że u niektórych matek, ktore stosowały w ciąży lek dzieci miały niewielką wadę serca :szok:) więc podziękowałam... A do oczu Cromohexal ("można stosować gdy lekarz uzna za bezwzględnie konieczne" więc d...chron firmy farmaceutycznej). Więc ja jestem w punkcie wyjścia. Póki co pada więc nie jest strasznie źle i jakoś daję radę. Jeśli będzie tragedia (a to możliwe i funkcjonować normalnie nie mogę wtedy) to Mona kupię to co Ty masz (chociaż do nosa żeby nie ciekło). Życzę innym Mamuśkom bardziej owocnych wizyt :-) i łączę się w smarkach i łzawieniu z Wami!

No widzisz więc za wiele Tobie też nie pomógł:-( lepiej nie bierz tych co Tobie wypisał,skoro już na ulotce pisze o wadzie serca ! Lepiej się przemęczyć i nie mieć pózniej dziecka na sumieniu...te moje leki można brać i niby nie ma żadnych skutków ubocznych dla dziecka.Ale jak to mi babeczka w aptece powiedziała najlepiej nie brać NIC ale jak już nie ma wyjścia trzeba wybrać mniejsze zło.!Lepiej już krople i areosol do nosa niż tabletki.

Właśnie właśnie też tak myślę! Tylko czasem gdy zaczynem psikać to tak mi brzuchem szarpie, że aż się niepokoję... I będę chciała NIC nie brać ale kto ma alergię ten wie, że czasem tak męczy, że już nie ma siły... Ale miejmy nadzieję, że damy radę. A tabletki - no cóż - ja słyszałam, że stanowczo nie wolno! Więc ewentualnie coś do oczu i nosa myśle aplikować :-(

Dzis bylam w kosciele, stalam i zaniepokoily mnie straszne zawroty glowy, ciemno przed oczami, myslalam ze za moment padne, ze az tata mnie wyprowadzal, bo prawie mdlalam. Pierwszy raz mialam az taki stan, to nic takiego groznego ? czy powinnam do lekarza sie zglosic po takim incydencie? jak myslicie? lekkie zawroty mialam wczesniej ale tak jak dzis to byla masakra.. az sie przestraszylam.

34bwskjopxdga9iq.png

Dzis bylam w kosciele, stalam i zaniepokoily mnie straszne zawroty glowy, ciemno przed oczami, myslalam ze za moment padne, ze az tata mnie wyprowadzal, bo prawie mdlalam. Pierwszy raz mialam az taki stan, to nic takiego groznego ? czy powinnam do lekarza sie zglosic po takim incydencie? jak myslicie? lekkie zawroty mialam wczesniej ale tak jak dzis to byla masakra.. az sie przestraszylam.]
Ja też tak już miałam parę razy w ciąży, tylko że kończyło się tym że leżałam nieprzytomna. Na studiach, w domu...
To raczej normalne w naszym stanie niestety (tak mi też powiedział lekarz). A poza tym w kościele jest zazwyczaj duszno... dużo ludzi itd. Najlepiej być blisko wyjścia, żeby w razie potrzeby móc szybko wyjść na powietrze.

reklama
Witam:)
Ja też od jakiegoś czasu męczę się okropnie z alergią. Piję tylko wapno bo to nie zaszkodzi ale chyba za dużo też nie pomoże:(
Poczytałam sobie w necie o tych lekach co pisze Mona i znalazłam takie coś:
Krople do oczu-
Ciąża i laktacja
Brak danych dotyczących wpływu leku na płód. Leku nie należy stosować w l trymestrze ciąży i nie zaleca się stosowania w dalszym okresie ciąży oraz u kobiet karmiących piersią.

A
erozol do nosa-
Ciąża i laktacja
Preparatu Allergocrom - aerozol do nosa nie należy stosować w pierwszym trymestrze ciąży, pomimo że nie ma doniesień o jego działaniu teratogennym. Substancja czynna przenika w niewielkich ilościach do mleka matki. W dalszym okresie ciąży i w czasie karmienia piersią dopuszcza się stosowanie preparatu tylko w przypadku zdecydowanej konieczności.

I jeszcze linki do tego co znalazłam ALLERGOCROM, KROPLE DO OCZU 10 ML - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl
Allergocrom Aerozol do nosa alergia nieżyt nosa 15ml - Apteka internetowa - leki produkty kosmetyki Vichy Roche-Posay Avene Ducray Klorane A Derma

Mona zobacz czy to samo masz bo może źle coś odszukałam.

Do góry