reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

Co do ciśnienia to tak jak napisała smoniq, ja też już wcześniej wspominałam, że jeśli nie przekracza granicy 140/90 nic się z tym nie robi. A u lekarza... Ech mój to już wie, że ja w domku przed wizytą sobie mierzę, bo u niego to zawsze są niesamowite skoki.
A moje upławy, no cóż chyba nie będę zawracać głowy mojemu lekarzowi. Przejdę się najwyżej prywatnie u siebie do innego lekarza i powiem, że chciałabym się sprawdzić jeszcze gdzie indziej, zwłaszcza, że dziś zaczynamy 20tydzień i można zrobić już USG połówkowe.

reklama
Od 9 tygodnia ciąży biorę dopegyt 2X1 tabletka, zostałam skierowana na patologię ze w zględu na tachykardię nadcisnienie. zrobili ekg pomierzyli ciśnienie... na leżąco czyli wiadomo w szpitalnych warunkach nie da się robić codziennych czynności miałam przeważnie 140/80 więc stwierdzono że na codzień się podnosi tak jak miałam w moich domowych pomiarach. Teraz ciśnienie się utrzymuje w mierę w normie ale potrafi też zaszaleć np 160/110 wtedy dodatkowa tableta i obowiązkowo odpoczynek.

Współczuję... Moja koleżanka przez wysokie ciśnienie miała ponad dwa tygodnie prędzej rozwiązaną ciążę przez CC.

Byłam dziewczyny dziś u tego alergologa,wizyta 50 zł.i za dużo mi nie poradził.Bo tabletek nie może przepisać i zastrzyki jak wiadomo na odczulanie też teraz odpadają!Wypisał tylko krople do oczu Allergocrom gutt.ophtalm. i aerosol do nosa Allegocromta sama firma.(koszt za oby dwa około 15 zł)jutro wykupię to będe wiedziała dokładnie.Żeby chociaż trochę załagodzić objawy.Zrobiłam od razu testy alergiczne z krwi(bo teraz skórnych nam nie wolno)koszt 150 zł-strasznie się cenią!W przyszłym tygodniu następna wizyta i odbiór wyników testów i zobaczymy co dalej lekarz zadecyduję.W sumie za dużo mi nie poradził!

Ja mam z zaburzeniami rytmu serca "zabawę" jeszcze z dzieciństwa i jestem po operacji serca ale to inna i stara bajka :) Do kardiologa pewnie wybiorę się w poniedziałek, ewentualnie wtorek. Jestem pod stałą opieką poradni kardiologicznej więc nie powinno być kłopotu, poza tym potrzebna mi będzie jego opinia do znieczulenia itd więc i tak będę musiała odwiedzić.

Byłam dziewczyny dziś u tego alergologa,wizyta 50 zł.i za dużo mi nie poradził.Bo tabletek nie może przepisać i zastrzyki jak wiadomo na odczulanie też teraz odpadają!Wypisał tylko krople do oczu Allergocrom gutt.ophtalm. i aerosol do nosa Allegocromta sama firma.(koszt za oby dwa około 15 zł)jutro wykupię to będe wiedziała dokładnie.Żeby chociaż trochę załagodzić objawy.Zrobiłam od razu testy alergiczne z krwi(bo teraz skórnych nam nie wolno)koszt 150 zł-strasznie się cenią!W przyszłym tygodniu następna wizyta i odbiór wyników testów i zobaczymy co dalej lekarz zadecyduję.W sumie za dużo mi nie poradził!

U mnie dzisiaj alergiczne szaleństwo! Z nosa mi aż kapie! Więc jutro pędzę do alergologa, zeby jakoś mnie poratowa bo nei sposób funkcjonować. Jutro zamelduję co usłyszałam choć mam nadzieję, że mi więcej pomoże niż Tobie.... Byle do końca pylenia!

Ja nic nie biorę niestety. Ale dzisiaj to strasznie kicham jak szalona i od rana smarkam... Narazie daję radę jeszcze:-D

reklama
Makabra jest z tą alergią zwłaszcza teraz jak nie możemy nic łyknąć....a przecież nie zamkniemy się w czterech ścianach i nie będziemy cały czas siedziały w domku.Jakoś damy rade mamuśki :-D

Do góry