reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

Fakt u mnie mały dość wysoko urzędował, ale nieraz i nisko kopnie, jakoś nie zwracam na to szczególnej uwagi, dla mnie najważniejsze jest, że się odzywa od czasu do czasu:-)

reklama
Kurczę, nie wiem czy już pytałam o to. W razie czego mi napiszcie, że się powtarzam ;) Ale w tej ciąży to ciągle mi się coś myli.

Mianowicie, lekarka powiedziała, że mam łożysko na przedniej ścianie: czy to jest w porządku?

Monimoni ja tez mam łożysko na przedniej ścianie i lek powiedziała żeby się tym nie martwić. Oczywiście znacznie lepiej gdyby było na tylnej ścianie i na dnie macicy ale na przedniej też nie jest tragicznie o ile nie przoduje. Na najbliższej wizycie poproś lek żeby ocenił jak daleko jest od ujścia szyjki, ale w większości przypadków jest ok. Przy łożysku na ścianie przedniej mozna też później i delikatniej zacząć odczuwać ruchy dziecka.

Franek dalej urzęduje na dole i to bardziej po lewej, widocznie musi mu sie tam bardzo podobać. Pocieszające jest to, że twardnień brzucha znacznie mniej - pewnie się magnezem wysyciłam już. Szyjka ok więc nie schizuje a w czwartek wizyta więc zobaczymy co tam słychać.

Dziękuję za odpowiedź. Ja generalnie się nie stresuję, ufam lekarce. Szyjka mówiła, że jest cały czas tak samo długa. I ja również czuję Lenkę bardziej na dole brzucha :) Szkoda tylko, że przed tatusiem się wstydzi :(

a ja już nie mogę nawet normalnie spać :(, znaleźć jakiejś pozycji dogodnej, bo i w nocy boli mnie... kość miednicowa?biodrowa? no w każdym razie mniejwięcej na tej wysokości :(

Dziewczyny pomóżcie... musicie mi odpowiedzieć na pytanie - czy ja jestem przewraźliwiona i szukam wszędzie złych sygnałów, czy rzeczywiście powinno mnie to martwić... od paru dni czuję moją Perełkę nisko - zaraz nad wzgórkiem łonowym. wcześniej czułam ją już wszędzie, ale ostatnio to prawie cały czas tam w dole urzęduje :dry::dry::dry: No i nie wiem, czy po prostu tak sobie wymyśliła, czy mam kolejny raz zawracać głowę mojej gince telefonami z głupimi pytaniami :dry::dry::dry:

Ja też dzieciatko czuję bardzo nisko do tego pobolewa mnie podbrzusze. Lekarz faktycznie przyznał ,ze dzieciatko mam nisko i zalecił duzo odpoczynku. Nie pozwolił duzo chodzić! Najlepiej jak najwięcej leżeć. do tego przepisal luteinę

A mój Olek szaleje wszędzie. Ostatnio najbardziej lubi podbijać mi do góry łokcie, chociaż nieraz jak mi na dole przyfrandzoli, to aż w... odbycie czuję :zawstydzona/y:
Ale powiem Wam, że przez pierwsze minimum 3 tygodnie od momentu wyczucia porządnych już ruchów kopał właściwie tylko bardzo nisko. Z czasem dopiero zaczął szaleć po całej macicy. Dlatego uważam, że w większości przypadków nie macie się czym przejmować, że czujecie swoje dzidziusie na samym dole :-). Oczywiście warto zapobiegać kłopotom, tak jak to robi dorisday2512 i przy okazji spytać się lekarza. Ja nie pytałam, bo mnie nie niepokoiło to, że Oluś jest nisko. Jak widać, miałam rację - wszystko o.k.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry