reklama
Monimoni ja tez mam łożysko na przedniej ścianie i lek powiedziała żeby się tym nie martwić. Oczywiście znacznie lepiej gdyby było na tylnej ścianie i na dnie macicy ale na przedniej też nie jest tragicznie o ile nie przoduje. Na najbliższej wizycie poproś lek żeby ocenił jak daleko jest od ujścia szyjki, ale w większości przypadków jest ok. Przy łożysku na ścianie przedniej mozna też później i delikatniej zacząć odczuwać ruchy dziecka.
Franek dalej urzęduje na dole i to bardziej po lewej, widocznie musi mu sie tam bardzo podobać. Pocieszające jest to, że twardnień brzucha znacznie mniej - pewnie się magnezem wysyciłam już. Szyjka ok więc nie schizuje a w czwartek wizyta więc zobaczymy co tam słychać.
Franek dalej urzęduje na dole i to bardziej po lewej, widocznie musi mu sie tam bardzo podobać. Pocieszające jest to, że twardnień brzucha znacznie mniej - pewnie się magnezem wysyciłam już. Szyjka ok więc nie schizuje a w czwartek wizyta więc zobaczymy co tam słychać.
dorisday2512
Fanka BB :)
Dziewczyny pomóżcie... musicie mi odpowiedzieć na pytanie - czy ja jestem przewraźliwiona i szukam wszędzie złych sygnałów, czy rzeczywiście powinno mnie to martwić... od paru dni czuję moją Perełkę nisko - zaraz nad wzgórkiem łonowym. wcześniej czułam ją już wszędzie, ale ostatnio to prawie cały czas tam w dole urzęduje No i nie wiem, czy po prostu tak sobie wymyśliła, czy mam kolejny raz zawracać głowę mojej gince telefonami z głupimi pytaniami
Ja też dzieciatko czuję bardzo nisko do tego pobolewa mnie podbrzusze. Lekarz faktycznie przyznał ,ze dzieciatko mam nisko i zalecił duzo odpoczynku. Nie pozwolił duzo chodzić! Najlepiej jak najwięcej leżeć. do tego przepisal luteinę
Efa
A mój Olek szaleje wszędzie. Ostatnio najbardziej lubi podbijać mi do góry łokcie, chociaż nieraz jak mi na dole przyfrandzoli, to aż w... odbycie czuję
Ale powiem Wam, że przez pierwsze minimum 3 tygodnie od momentu wyczucia porządnych już ruchów kopał właściwie tylko bardzo nisko. Z czasem dopiero zaczął szaleć po całej macicy. Dlatego uważam, że w większości przypadków nie macie się czym przejmować, że czujecie swoje dzidziusie na samym dole :-). Oczywiście warto zapobiegać kłopotom, tak jak to robi dorisday2512 i przy okazji spytać się lekarza. Ja nie pytałam, bo mnie nie niepokoiło to, że Oluś jest nisko. Jak widać, miałam rację - wszystko o.k.
Ale powiem Wam, że przez pierwsze minimum 3 tygodnie od momentu wyczucia porządnych już ruchów kopał właściwie tylko bardzo nisko. Z czasem dopiero zaczął szaleć po całej macicy. Dlatego uważam, że w większości przypadków nie macie się czym przejmować, że czujecie swoje dzidziusie na samym dole :-). Oczywiście warto zapobiegać kłopotom, tak jak to robi dorisday2512 i przy okazji spytać się lekarza. Ja nie pytałam, bo mnie nie niepokoiło to, że Oluś jest nisko. Jak widać, miałam rację - wszystko o.k.
Ostatnia edycja:
Madlein
chociaż nieraz jak mi na dole przyfrandzoli, to aż w... odbycie czuję
Fakt faktem mój młody dopiero od wczoraj tak dziwnie kopie, ale uspokoiłaś mnie, bo ja nieraz mam wrażenie, że w okolicach pochwy i odbytu go czuję...
onesmile
Świat według Pafffcia
A mnie dzis lekarz powiedzial, ze wiele kobiet odczuwa 'pierwsze' ruchy dziecka w dolnych czesciach brzucha i ze to absolutnie nie jest powod do obaw. Ale wiadomo, najlepiej samemu zobaczyc na wlasne oczy na USG, czy wszystko OK.
reklama
Podziel się: