reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

lekarz mi powiedział, że ból biodra jak najbardziej normalny... prawdopodobnie się wszystko rozszerza i uprzedził, że może mnie miednica tak boleć, że będzie ciężko chodzić... w sumie już teraz ciężko mi szybciej iść

reklama
Ja też mam łożysko na przedniej ścianie ale u góry i lekarz powiedział, że wszystko w porządku. Nie ważne czy jest na przedniej ścianie czy na tylnej tylko, żeby nie było przodujące (tzn. u dołu). Co do ułożenia dzidziusia to na USG połówkowym powiedział lekarz, że dzidziuś ułożył się już główką do dołu - czyli dobrze i że leży po lewej stronie. Powiedział, że ruchy powinnam więc czuć jakoś po prawej. To że leży po lewej stronie to już wcześniej wiedziałam, bo mi tam brzuch bardziej odstaje jak się płasko położę. A ruchy czuję też nisko (między wzgórkiem łonowym, a pępkiem, czasem minimalnie nad nim) i czuję je po lewej stronie albo tak na środku. Pewnie Maciuś ma jeszcze za krótkie nóżki i nie sięga do prawej strony :D

Ja też dzieciatko czuję bardzo nisko do tego pobolewa mnie podbrzusze. Lekarz faktycznie przyznał ,ze dzieciatko mam nisko i zalecił duzo odpoczynku. Nie pozwolił duzo chodzić! Najlepiej jak najwięcej leżeć. do tego przepisal luteinę

Ja mam prawie identyczną sytuację... od samego początku mały był nisko, w dodatku szyjkę miałam trochę za krótką - cały maj przeleżałam.
Na ostatniej wizycie lekarz powiedział mi, że już nie muszę leżeć w sposób ciągły, ale te pare godzin dziennie jest wskazane bo mały dalej urzęduję w dolnych partiach (i tam też go czuję).
Też biorę Luteine - a to akurat wątpliwa przyjemność;-)

A apropos szyjki, to jaką macie długośc dziewczyny?, mnie ostatnio wyszła z USG, że 4 cm - gin powiedział, że jest już ok, ale chciałabym porównać :-)

reklama
Do góry