reklama
nice-girl
Fanka BB :)
Ja też mam łożysko na przedniej ścianie ale u góry i lekarz powiedział, że wszystko w porządku. Nie ważne czy jest na przedniej ścianie czy na tylnej tylko, żeby nie było przodujące (tzn. u dołu). Co do ułożenia dzidziusia to na USG połówkowym powiedział lekarz, że dzidziuś ułożył się już główką do dołu - czyli dobrze i że leży po lewej stronie. Powiedział, że ruchy powinnam więc czuć jakoś po prawej. To że leży po lewej stronie to już wcześniej wiedziałam, bo mi tam brzuch bardziej odstaje jak się płasko położę. A ruchy czuję też nisko (między wzgórkiem łonowym, a pępkiem, czasem minimalnie nad nim) i czuję je po lewej stronie albo tak na środku. Pewnie Maciuś ma jeszcze za krótkie nóżki i nie sięga do prawej strony
juaska
Ja też dzieciatko czuję bardzo nisko do tego pobolewa mnie podbrzusze. Lekarz faktycznie przyznał ,ze dzieciatko mam nisko i zalecił duzo odpoczynku. Nie pozwolił duzo chodzić! Najlepiej jak najwięcej leżeć. do tego przepisal luteinę
Ja mam prawie identyczną sytuację... od samego początku mały był nisko, w dodatku szyjkę miałam trochę za krótką - cały maj przeleżałam.
Na ostatniej wizycie lekarz powiedział mi, że już nie muszę leżeć w sposób ciągły, ale te pare godzin dziennie jest wskazane bo mały dalej urzęduję w dolnych partiach (i tam też go czuję).
Też biorę Luteine - a to akurat wątpliwa przyjemność;-)
A apropos szyjki, to jaką macie długośc dziewczyny?, mnie ostatnio wyszła z USG, że 4 cm - gin powiedział, że jest już ok, ale chciałabym porównać :-)
dorisday2512
juaska u mnie szyjka podobno długa i ok. Na ostatniej wizycie było 5,8cm
reklama
Podziel się: