reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

W kwestii bólu gardła - bioparox (ale to na receptę) rewelacjnie działa i można w ciąży stosować.
Nice-girl spokojnie, nie masz się czym martwić. Piersi przygotowywują się do produkcji ;-)

reklama
Dzięki za odpowiedź :) Bo nie wiedziałam, że to tak wczesnie się już zaczyna produkować. Z tą oliwą to muszę spróbować, bo smarowałam brzuch kremem Pharmaceris Foliacti i teraz mam cały brzuch i uda w różowe kropki :szok: i do tego swędzi jak diabli :wściekła/y: Także zmarnowane pieniądze. Chociaż muszę przyznać że jak się posmaruje to skóra się bardzo przyjemna robi, oczywiście jeśli ktoś nie jest uczulony na ten krem ;)

A ja dzisiaj wylądowałam na izbie przyjęć. Chodząc po sklepach czułam, że mam bieliznę w jednym miejscu delikatnie wilgotną. Nie przejęłam się tym, dopiero jak poszłam do toalety zobaczyłam mleczną wydzielinę, a podcierając się na papierze była malutka smużka krwi. Podejrzewałam, że mogłam się zaciąć przy goleniu, ale cały dzień pobolewało mnie podbrzusze, więc będąc w pobliżu szpitala postanowiłam pójść na tą izbę. Lekarz wypytał czy czasem nie dźwigałam worków z piaskiem, zbadał mnie na fotelu i powiedział, że krwi w pochwie nie widać, szyjka zamknięta i brzuszek miękki więc nie widzi potrzeby kierowania mnie na USG. Mam brać no spę 3 razy dziennie. W razie lekkich plamień mam wbijać się do lekarza prowadzącego, gdyby było to mocne krwawienie mam do nich wrócić do szpitala.
Nie jestem do końca zadowolona, ale uspokojona i bardziej pewna, że jednak chyba gdzieś maszynką się zacięłam:sorry2:

Madlein dobrze że wszystko ok. Ja miałam za to wczoraj taką zgagę i to od samego rana, że szkoda gadać, nie pomagało nic. Tak jak część dziewczyn mnie też od czasu do czasu porządnie swędzi brzuch, do tego zauważyłam przebarwienie brodawek sutkowych - zaczynają się robić ciemniejsze. Biustonosze znów muszę wymienić na rozmiar większe, ale ja nigdy nie miałam tu za bardzo czym się chwalić więc teraz jestem zadowolona :) Rozstępów na szczęście póki co brak i oby jak najdłużej. Wciąż walczę z zapraciami, właśnie zjadłam na sniadanko płatki z jogurtem z dodatkiem preparatu Ispagul i mam nadzieję że zadziała. Poza tym mam wrażenie że mam podpuchnięte dziąsła, które przy myciu zębów krwawią ale to podobno typowe dla II trymestru.

A ja jestem slaba, zmeczona, niedospana i pobolewa mnie glowa :-( Troche obudzila mnie kawa, ktora dzis wypilam dopiero przed lunchem, ale jakby mi ktos podsunal lozko pod biurko, to bym sie na nie zwalila w mgnieniu oka.
Poza tym standardowo swedzi mnie skora na brzuchu, piersi swedza i bola, do tego rosna jak na drozdzach i juz mnie takie wielkie denerwuja! Musze kupic nowe staniki...
Sorry, musialam sobie troche pomarudzic.

Kurcze dziewczyny ja też ostatnio coraz częściej mam zgagę,bóle głowy na szczęście mi przeszły jak na razie.Co do piersi nie urosły mi dużo-a szkoda:-D bo nie mam za dużych,może jeszcze urosną?Ze skórą i swędzeniem nie mam jeszcze problemów.Tylko dokucza mi już alergia,kicham oczy swędzą z nosa leci,daje mi w kość bo teraz tabletek nie mogę brać!Jutro mam wizytę u Alergologa i zobaczymy co mi doradzi...

na zgagę mnie pomagają jabłka :-) Najgorzej mam na wieczór i wtedy zawsze piję bawarkę.... i jak ręką odjął.

Mona wspólczuję alergii. najgorsze ,ze faktycznie bez lekarstw nic sie nie da z tym zrobic. Ciekawe co Ci alergolog przepisze.

Jutro po wizycie u Alergologa dam wam znać dziewczyny co mi lekarz powie.Mi już dokucza bardzo alergia,zwłaszcza jak kosze trawę w koło domu(nie ma innego chętnego na koszenie)więc przypada to na mnie.No i roztocza w domu są wszędzie nawet jak się często sprząta...zresztą każda alergiczka wie o czy piszę i jak się z tym męczymy.

reklama
Kurcze dzisiaj też ta moja wydzielina jest obfita i już nie ma smużek krwi, ale jest dziwnie pomarańczowo podbarwiona. U mojego doktorka nie ma miejsc, ale z pewnością w nagłych przypadkach przyjmuje poza terminami. Jak myślicie powinnam do niego jutro podejść?

Do góry