reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

Penelope mnie też pupa boli. W sensie bardziej te kości. Jak dziś siedziałam 2,5h na laboratoriach to jak wstałam myślałam, że padnę. Tyłek cały obolały. Zdarza mi się to coraz częściej :)

Mnie też, razem z dolnym odcinkiem kręgosłupa. Najgorzej na wykładach, jestem za zaocznych, to jest co sobotę 11,12 godzin w jednej prawie pozycji:/

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy pod brzuszkiem macie taką bardzo cienką skórę? Bo moja zrobiła się taka cieniutka i wrażliwa, pojęcia nie mam czy to nie daj co jakaś przepuklina się nie robi:confused:

Gabires no własnie ja brałam hemofer w pierwszej ciąży. Niestety jednak poprawy nie było ... nie było też gorzej co było niewielkim plusem. Nie wiem , może mój organizm nie przyswajał tego wlasnie zelaza. teraz dostałam inne , podobno bardzo dobrze przyswajalne przez kobiety. Dlatego tez chciałam spytac czy któras z Was je zna.
Madlein nie mam pojęcia co to jest.... ale czy masz jakieś dolegliwości? Boli Cię , piecze czy cos???

W sumie teraz to się nakręcam i sama nie wiem czy boli czy nie. Ale raczej nie powoduje to jakiegoś dyskomfortu czy bólu. Wszystko jest ok tylko skóra taka wyraźnie cieńsza jest. Moja mamuśka ma do tej pory coś takiego, być może to jest związane z naszą dość sporą wagą:cool:

Złapał mnie straszny ból gardła i nie wiem co mogę zażyć. Czytałam niby ulotkę Strepsils i pisze tam że nie można zażywać w 3 ostatnich miesiącach ciąży a wcześniej trzeba skonsultować to z lekarzem lub farmaceutą. Boję się żeby mi się to nie rozwinęło bardziej, bo u mnie takie sprawy gardłowe kończą się często na antybiotyku :|
Tak więc co mogę zażyć na to gardło poza takim psikaczem do ust, bo gdybym sobie tym psiknęła do ust to miałabym od razu odruch wymiotny ;/

oj, a już się cieszyłam, że może pomogę:cool: bo ja zawsze psikam tantum verde, ewentualnie orofarem (chociaż tantum wydaje mi się bezpieczniejszy)... ale do ssania... może tabletkowe wersje wyżej wymienionych???:confused: no i czosnek i płukanie szałwią:tak: zdrówka:tak:

*spam* - syrop dla kobiet w ciąży i karmiących matek. W sieci aptek DOZ powinien być, a jak nie to idź do pierwszej lepszej i niech ściągną z hurtowni, jak rano pójdziesz to po południu albo rano będzie, albo obdzwoń kilka i zapytaj, żeby nie latać, na pewno w którejś trafisz.

Panie w trzech aptekach proponowały mi tantum verde, tak więc zdecydowałam się zakupić. Wzięłam wersję w tabletach i do tego lemon, bo po miętowych mogłabym nie czuć się za dobrze.

Mam nadzieję że mi pomogą i że nie rozłożę się bardziej, bo jeśli tak to wizyta u lekarza mnie czeka:no:

reklama
Małą_mi poczytaj sobie może wątek, pt. mamy chorowitki. Tam powinnaś znaleźć jeszcze inne info co można brać.

Do góry