reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

ja tez pije z rana slaba kawke z mlekiem. Nie sadze, by to mialo malenstwu zaszkodzic.
juaska jak masz ochote, strzel sobie kawe-dziecku nic nie bedzie, a ty poczujesz sie lepiej!

reklama
mi sama pani doktor radziła kawę, bo mam niskie ciśnienie\
a z dolegliwości obecnych to skurcze łydek nad ranem...

Ostatnia edycja:
słuchajcie dziewczynki, czy któraś z Was ma zawroty głowy? w sensie takie chwilowe zasłabnięcia? byłam dzisiaj z małżem na spacerku i jak mi się w głowie nie zakręci....!!! normalnie myślałam, że zemdleję na ulicy:/ kupiłam sobie snickersa, że może głód czy coś, jakoś powoli zaczęło przechodzić. w domu zmierzyłam ciśnienie i wyszło 110/70. w piątek mam wizytę więc spytam ginki, ale do tego czasu to nie wiem czy mam się martwić czy niekoniecznie;) to dzisiaj to nie było pierwszy raz. prędzej miałam taką akcję w Tesco... może po prostu zakupy mi nie służą?:))) POCIESZCIE:((((

myślę, że nie ma się czym przejmować. ciśnienie masz raczej z tych niższych, pogoda na dworzu okropna, więc to pewnie wszystko dlatego. nie przejmuj się tylko nie chodź za dużo na zakupy ;) a do piątku niedaleko, nie ma co się martwić.

Basiu, według książek, które czytam jest to normalny stan w 5 miesiącu :) Także myślę, że nie masz się czym martwić. Mnie też zdarzyło się to kilka razy najczęściej przy zmianach nagłych ciśnienia.

Ja też czasem miewam zawroty, szczególnie na zakupach gdzie jest w marketach duszno itp., albo coś bym za szybko chciała, ja ciśnienie mam teraz w normie 120/70, a wcześniej miałam 90/60 albo coś koło tego. Poprawiłam sobie pijąc kawę:) słabszą.

dzięki dziewuszki:) człowiek niby wie, że raczej nie ma powodu do obaw, ale ... a jak się poczyta takie odpowiedzi to się jednak lżej robi:))))))))))))))) buziale:***

o widze ,ze trafiłam na temat cisnienia. Własnie ... ja mam strasznie niskie ostatnio 80/40 90/60 a bicie serca 100.
Kawa nie pomaga . Czuje sie słabiutko. Co tu robic :-(

Ida Sierpniowa mi ostatnio zrobiło się słabo podczas zwykłego, powolnego spaceru na świeżym powietrzu. Chyba takie są prawa naszego organizmu w ciąży.
Już nie wspomnę o tym jak stałam w kościele, na zewnątrz i słońce przygrzało mi w główkę. Zrobiło mi się słabo, ciemno przed oczami i jeszcze chciało mi się wymiotować ;-) Musiałam iść usiąść a potem szybko do domku położyć się.

reklama
Dziewczyny jak tu czytam większość z Was ma niskie ciśnienie. Ja niestety na odwrót mam podwyższone trochę. Najczęściej jest 125/80 ale zdarza się też, że sięga 135/80 albo i nawet 140/90

Do góry