reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

reklama
No właśnie, też mam czasami taki strasznie twardy i napięty brzuch. Zwłaszcza pod wieczór albo... po seksie :( Wyraźnie czuć też jakieś jakby skurcze w macicy...
Tak bardzo się boje, że coś złego się dzieje...
Wizytę u gina mam dopiero 25 maja, miałam nie robić USG bo mam co miesiąc, ale chyba nie wytrzymam. Muszę widzieć, że wszystko w porządku:(

Ja mam też co jakiś czas brzuch wieczorem napięty ale sporadycznie więc wychodze z założenia że to wzdęcia, dzidziuś na tym etapie jest jeszcze bardzo nisko więc to pewnie moje jelita, które nigdy nie były posłuszne płatają figle. Do tego obudziłam się z bólem gardła więc przed pracą czeka mnie jeszcze płukanie wodą z solą i szałwią na dokładkę. Ehh co za pogoda wredna.

Mnie się dziewczyny sikać to już dawno chce, w nocy wstaję po 4-5 razy, ale teraz ciśnie, jakby ktoś pęcherz obłożył kamieniami.

Miałam tak w pierwszej ciąży, więc znam ten ból. Nocki zarwane od początku przez bieganie do kibelka, ale to tylko skutek ciąży, nic złego się nie działo, więc może u Ciebie będzie tak samo.

No i u mnie sporadyczne twardnienia, jak u niektórych z Was też już są.

Mój napięty brzuszek już minął na szczęście.

A dzisiaj zauważyłam podczas chodzenia w piżamie rano że na wysokości brodawki pojawiła mi się na piżamie przeźroczysta plamka- to chyba tak zwana siara prawda?
Czy to nie za wcześnie? Macie też tak, u mnie to tak pierwszy raz się pojawiło. Kiedy jest tak naprawdę odpowiedni czas na pojawianie się tej siary?

Ja czytałam, że w drugiej połowie ciąży zaczyna się produkować mleko i może się tak zdarzać i jest to całkowicie normalne.

Swoją drogą "siara" kto to wymyślił, beznadziejnie brzmi.

Mnie się też już zdarzyło obudzić z mokrą piżamą na piersi. Wogóle to piersi mnie tak bolą, że jak wstaję z łóżka do ubikacji w nocy (bo biegam po kilka razy) to sobie je trzymam bo mam wrażenie, że zaraz odpadną :-p

ja na razie" mam sucho" :)
ale spie w bawelnianym staniku. Po pierwsze mniej boli, po drugie chroni przed rozciaganiem skory i deformacja.

reklama
A właśnie apropos rozciągania skóry... możecie polecić jakiś dobry krem na rozstępy? Ja na razie nic nie używam, staram się tylko dobrze nawilżać skóre, ale może powinnam? Doradźcie :-)

Do góry