reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

Ja kupiłam sobie Ziajkę na rozstępy i oliwkę dla dzieci do smarowania. Przez pierwszy tydzień smarowałam ostro codziennie po kąpieli, czasem nawet 2 razy dziennie jak mnie wzięło :p Teraz to co parę dni, jak mi się przypomni. Strasznie mi się nie chce... :p
Zresztą i tak czuję, że rozstępów nie uniknę...

reklama
Ja używałam Rossmmanowskiej emulsji ale kilka dni temu zaczęła mi schodzić skóra na piersiach. Kupiłam krem Gerbera dla kobiet w ciąży i stwierdzam że jest bardzo przyjemny. Skóra jak na razie super no i zapach dużo sympatyczniejszy.

Macie jakieś sprawdzone sposoby na bóle w okolicach lędźwiowych? Od godziny zmagam się z tym bólem i już nie wiem jak siedzieć :(

minimoni nie należę do najlżejszych i najdrobniejszych babek dodatkowe kilogramy ciążowe o które się obawiam plus rosnące piersi i zmieniający się środek ciężkości to wyzwanie dla mego kręgosłupa. Więc od miesiąca chodzę na basen w naszym mieście "Perła" na ul Ogrody trochę pływam a część czasu siedzę w drugim baseniku gdzie są wodne masaże takim sposobem masuję plecki oraz nózie, trochę pogimnastykuję się przy drążku....przynosi ulgę a przebywanie w wodzie się dzidziusiowi podoba. AAA są tam też jacuzi jednakże falowanie ze wszystkich stron w tej wannie nie jest wskazane w naszym stanie więc nie korzystam. Jeśli lekarz nie widzi przeciwskazań i ciąża przebiega prawidłowo to polecam.

minimoni nie należę do najlżejszych i najdrobniejszych babek dodatkowe kilogramy ciążowe o które się obawiam plus rosnące piersi i zmieniający się środek ciężkości to wyzwanie dla mego kręgosłupa. Więc od miesiąca chodzę na basen w naszym mieście "Perła" na ul Ogrody trochę pływam a część czasu siedzę w drugim baseniku gdzie są wodne masaże takim sposobem masuję plecki oraz nózie, trochę pogimnastykuję się przy drążku....przynosi ulgę a przebywanie w wodzie się dzidziusiowi podoba. AAA są tam też jacuzi jednakże falowanie ze wszystkich stron w tej wannie nie jest wskazane w naszym stanie więc nie korzystam. Jeśli lekarz nie widzi przeciwskazań i ciąża przebiega prawidłowo to polecam.

Dzięki :) Nie wiedziałam, ze jest jeszcze ktoś z Bydgoszczy oprócz mnie i Efy. Ten basen to jedynie mnie przeraża tym, że dostanę infekcji:/ ja miałam nawracające przewlekłe zapalenia pęcherza i ciągle jakieś bakterie łapię. Ale zobaczymy może się skuszę.

A myślałaś o szkole rodzenia? Efa zaczęła chodzić od zeszłego tyg na Szpitalną do "2" - tam jest darmowa szkoła rodzenia. Niestety nie zdążyłam się zapisać ale jutro mam zamiar zadzwonić i dowiedzieć się czy można jeszcze przyjść. Bo następny termin to wrzesień a to chyba jedyna darmowa szkoła rodzenia w Bdg.

Pozdrawiam!

Z dolegliwości na chwilę obecną mam czasem jakieś kłujące bóle w pośladkach, np. jak wstaję lub chodzę.

A ja od paru dni jestem tak strasznie słaba... przy byle zajęciu serce mi wali, oblewa mnie pot...nie wiem czy to może być anemia? Musze sobie zrobić badania.
Dziewczyny a czy pijecie kawę? Ja mam straszna ochotę, ale nie wiem czy powinnam, a może jakby mi troche podniosła ciśnienie to bym trochę odżyła...

reklama
Do góry