reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

Efa:Czy któraś z Was też zauważyła, że jej nogi strasznie w ciąży przytyły, czy to tylko mój okropny problem? To mnie bardzo dołuje, zawsze miałam zgrabne nogi, a teraz wyglądam, jak kaczuszka.[/QUOTE]

Teraz narazie nie mam tak, ale w pierwszej ciąży dosyć mocno przytyłam na rękach i na nogach, ale okazało się że to woda w organizmie sie zbiera a to jest zatrucie ciążowe...:/ no i poleżałam sobie miesiąc w szpitalu przez to...także sprawdzaj też ciśnienie czy nie jest za wysokie, bo to również jest z tym związane.pozdrawiam

reklama
Dziewczyny na temat zaparć to polecam syrop Lactulosum, spokojnie, przepisany przez gastrologa i potwierdzony przez ginekolog. Ale oczywiście nic nie wolno nadużywać, ja na samym początku miałam straszne problemy z odwiedzaniem kibelka i mnie to tak dręczyło, bo wiedziałam ze zaraz mocno będę tyła, jadłam suszone owoce, popijane wodą, jabłka, i wszystko z błonnikiem. Syropek mi pomógł uregulować prace jelit, na początku brałam jedna miarkę 15ml przed śniadaniem, a teraz to jak mi się przypomni, tak co 3-4 dni i jest ok, nawet lepiej niż przed ciążą jest. A poza tym to jem musli, frutina ma dużo błonnika, można activie, suszone owoce - ale mi zbrzydły juz.

Kurcze wróciłam z dworu i zaczęły mnie wierzchy stóp swędzieć. Czasami też dłonie mnie podswędzają. Boję się żeby to nie była cholestaza... 16 tydzień za pasem czy to nie za wcześnie? Jak się naczytałam, że to może doprowadzić do obumarcia płodu, to aż ciary mnie przeszły. W piątek mam wizytę, czy mogę z tym zaczekać do wizyty?

Ja też mam potworne problemy z zaparciami, nie wiem czy już hemoroidów od tego nie dostałam ;(
Od początku ciąży zażywałam do tego codziennie Feminatal N w którym jest dość dużo żelaza co jeszcze pogarszało pewnie sytuację. Od dwóch tygodni nie biorę i już coś lepiej. Mam nadzieję, że mnie nie zbesztacie za bardzo za to, ale wydaje mi się, że już nie będę brała, takie faszerowanie witaminami to chyba też dobre nie jest. W miarę dobrze się odżywiam i to wystarczy ;)

Kurcze wróciłam z dworu i zaczęły mnie wierzchy stóp swędzieć. Czasami też dłonie mnie podswędzają. Boję się żeby to nie była cholestaza... 16 tydzień za pasem czy to nie za wcześnie? Jak się naczytałam, że to może doprowadzić do obumarcia płodu, to aż ciary mnie przeszły. W piątek mam wizytę, czy mogę z tym zaczekać do wizyty?

Mnie też ostatnio swędzą dłonie i stopy... ale myślałam, że to hormony coś mącą. To może być niebezpieczne? Co to jest cholestaza, i piszesz, że doprowadza do obumarcia płodu :(

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie, miałyście bóle jajnika, więzadeł w okolicach jajników? Bo właśnie mnie napadł taki ból w tych okolicach i nie wiem co mi może pomóc :(

Ida Sierpniowa wiesz, że przeszło :) Położyłam sobie rękę, położyłam się na boczku i tak po kilku minutach przeszło. Teraz natomiast boli z drugiej strony po boku ;] Wcześniej mnie nie bolało nic, teraz widocznie zaczęłam się poszerzać :) i Malutka potrzebuje dużo miejsca :)

reklama
Z początku nie bolały mnie piersi a teraz to jest okropne. Czuję że są nabrzmiałe. Nawet mój G. stwierdził że takie inne są niż wcześniej.
Jadę zaraz zakupić sobie nowy biustonosz, bo niestety piersi się powiększyły i nie fajnie już w starszych stanikach wyglądają. Myślę że znajdę sobie jakiś sofcik przyjemny dla skóry. Nosiłam rozmiar 80C jestem ciekawa do jakiego dzisiaj wejdę :rofl2:

Mnie czasem w brzuchu coś jakby ukuje, uszczypnie... co to może być? Bo nie przypuszczam żeby maluszek.

Dziewczyny miałyście skurcze w nocy w okolicach łydki? Ja czasem po dwa takie skurcze miewam jednej nocy,ale są takie okropne, bolesne że nie wiem czy płakać, krzyczeć z bólu. Po sobotnich skurczach miałam ból nogi od kolana w dół przez 3 dni przy chodzeniu.

Do góry