reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

A nie masz problemów z zaparciami czy wzdęciami? U mnei tak bywa (twardy brzuch dołem) gdy długa przerwa między wizytami w toalecie. Stawianie się jest groźne w późniejszej ciąży.
Nie to na pewno nie wzdęcia ani zaparcia, bo na szczęście nie mam z tym problemów.Wiem że to macica bo nawet podczas badania mi stwardniała i moja gin to widziała dlatego przepisała mi tą luteine-ale nadal nie widzę poprawy...mam tylko nadzieję że to nie prowadzi(tak jak gdzieś czytałam)do przedwczesnego porodu:(jeśli wiecie coś więcej na ten temat to będę wdzięczna za informacje

reklama
A co rozumiecie przez to stawianie się macicy? Bo ja o tym nic nie słyszałam, jakas niedokształcona jestem. Jak to się objawia? Ja mam cały czas taki napięty brzuch jakbym piłkę w środku miała, ale myślałam że to normalne. Zaparcia i wzdęcia mnie strasznie męczyły na początku,ale teraz już nie mam z tym problemów.
Jeśli mogę coś poradzić na zaparcia - mi pomagały otręby, jadłam ich spore ilości i było widać efekt. No i chyba jeszcze lepszy jest błonnik. Można kupić takie granulki. Nazywa się to "Błonnik" jest w kartonie i spotkałam to w Tesco w dziale ze zdrową żywnościa.

nice-girl ja bym pewnie też nie wiedziała co to jest i może bym nie potrafiła tego nazwać ale to uczucie jest mi znane z pierwszej ciąży, z tym że stawiania miałam już pod koniec i nie bałam się przedwczesnego porodu.W momencie twardnięcia brzuch jest twardy jak kamień(ale nie caly)macica jest jeszcze nisko i to twardnięcie jest odczuwalne gdzieś na granicy lini majtek.

A mnie nie dość że obsypuje na twarzy to jeszcze dostałam wysypki na boczkach które mi się zrobiły w ciąży :-) skóra tam zrobiła się strasznie sucha i balsamy nie pomagają. Do tego na tej suchej skórze robią się pojedyncze swędzące wypryski. Ogólnie zrobiła mi się bardzo sucha skóra na całym ciele, na udach np w tej chwili mnie swędzi pomimo że przed chwilą balsamowałam.

malutka80 wlej sobie troszkę oliwki dla dzieci do kąpieli ... efekt dużo lepszy niż smarowanie się balsamem lub oliwka po kąpieli. Spróbuj :-) tylko ostrożnie przy wychodzeniu z wanny .... nie poślizgnij się!!!!

Łooo ja często mam twarde podbrzusze, ale zaparcia mi nie odpuszczają, może to przez to. Jeszcze teraz zamiast mdłości zgaga i ciągle chodzę śpiąca. Kurcze już wszystko zniosę, ale żeby dzidzia już zaczęła kopać... A ja tu czekam czekam i doczekać się nie mogę:baffled:

ja tez coraz czesiej mam problem z zaparciami. Chcialam wspomoc sie preparatem Ispagul, bo wszedzie sa informacje, ze moze byc stosowany u kobiet w ciazy,a znam go i wiem,ze jest skuteczny. Ale w aptece powiedziano , ze i tak powinnam skontaktowac sie z lekarzem. Wycofalam sie, ale jednak jutro go kupie. Czy zadnej z was lekarz nie proponowal tego preparatu? Zdaje sie, ze ta nazwa padla juz w tym watku
Herba Studio ISPAGUL - Zioła i preparaty ziołowe - Opinie.e-commerce.pl - Herba Studio ISPAGUL

Moriam mi lekarz przepisał lactulosum syrop, tylko dość gwałtownie na mnie podziałało pół łyżeczki, więc na razie się męczę bez niego.
W aptece to nawet Rutinoscorbin mi odradzały, gdzie lekarz powiedział, że jak najbardziej można go brać...

Hej dziewczyny,

Na zaparcia trzeba pic litry wody, jest tony warzyw i owocow i otreby! Mnie to pomagalo. Nie mam juz zaparc od jakies 3 tygodni i nawet schudlam 2 kilo odkad zaszlam w ciaze. Jak to mozliwe skoro jem co 2 godziny (male porcje, jakies jablko, banan, mala kanapka...).

Aha, no i oczywiscie jesli tylko mozecie duzo spacerujcie. Po dwugodzinnym spacerze szybkim tempem kiszki zaczynaja intrnsywniej pracowac i na drugi dzien KUPA gwarantowana!!! :-))

reklama
Onesmile chciałabym żeby było tak jak piszesz. Żaden z tych sposobów, ani osobno ani połączone wszystkie razem mi nie pomagają.

Do góry