reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

No to wiecie jak co niektóre z nas czuły się przez całą ciążę ;) hihi np ja :D
Cera paskudniata całe 9 miesięcy, teraz jeszcze się to nasila.

wiem bo mialam tak caaala poprzednia ciaze z coreczka, nawet popudrowac tego sie nie dalo, normalnie frankensztajn:-D teraz tak wygladam, naszczescie na poczatku nie bylo tak wiec chociaz troche normalnie sie czulam, ale wierz mi wiem co przezywasz:tak:

reklama
Ja całą ciąże mam ładną cerę,żadnego pryszcza,bo przed ciążą miałam sporo,ale teraz zauważyłam że znowu brzydka się robi:wściekła/y:
Ja dziś mam termin porodu a czop wcale mi nie odchodzi,ale za to całą ciąże mam sporo śluzu i może dlatego go nie ma:no: nie wiem!!
Objawów nie mam żadnych tylko takie lekkie bóle jak na okres:angry:

Ja z pierwszą córką tez miałam całe 9miechów masakryczną twarz za to tym razem piękniusio :D aż miło przez to teraz mnie zaskoczyło że znów pojawiły się jakieś diody na brodzie ;p

Dzieki Kroma,szczerze mówiąc juz mam dość zaczyna i mnie dopadać depresja końcówki ciąży juz tak mnie wszystko boli :no: zwłaszcza plecy pocieszam się tylko tym że tego czopa mi coraz więcej schodzi :eek: więc może i ja się wypakuje gdzie nie długo, a ciul z tym że mojego m nie będzie i tak nie urodzi za mnie
A Ja czekam na tego czopa, ale wiem, że z córką mi odszedł dopiero na porodówce. Chociaż mam jakieś upławy, ale czopa to mi nie przypomina. Nerwy mam jakieś dzisiaj.
Ta depresja to chyba przez to, że człowiek jest taki obolały i już na nic nie ma siły. A jak coś zrobi to go wszystko boli. Ja się cholernie nie mogę doczekać rozwiązania. No i właśnie faceci by mogli za nas urodzić. Chociaż wykorzystam mojego po porodzie, będzie lulał.

Dziewczynki mam pytanko.
Po pierwsze: dzisiaj miałam dużą produkcję białego śluzu. Siedziałam sobie w łóżku i czuję że coś mi wycieka, biegnąc do wc śluz kapnął na podłogę. Czy to mógł być czop, czy on ma bardziej gęstą konsystencję?
Po drugie: czuję dzisiaj jakiś dyskomfort w pochwie. Pieczenie, swędzenie. Czy będąc w 39 tygodniu mogę sobie zaaplikować nystatynę tak na wszelki wypadek żeby coś się nie rozwinęło? A jeśli tak to czy nystatynę też na dzień można brać? Ja zawsze brałam na noc ale jak coś to chciałabym szybko zadziałać.
Wizytę mam dopiero we wtorek i nie chciałabym żeby coś się wykluło.

Ciezko stwierdzić czy to czop czytałam że może miec konsystencje wodnistą ale zazwyczaj jest galaretkowaty,ja taki sluz miałam jakis czas temu ale nie było przy tym zadnego swędzenia czy pieczenia może jakąś infekcje złapałaś co do leków nie pomogę bo nie miałam z tym do czynienia

Dziewczynki mam pytanko.
Po pierwsze: dzisiaj miałam dużą produkcję białego śluzu. Siedziałam sobie w łóżku i czuję że coś mi wycieka, biegnąc do wc śluz kapnął na podłogę. Czy to mógł być czop, czy on ma bardziej gęstą konsystencję?
Po drugie: czuję dzisiaj jakiś dyskomfort w pochwie. Pieczenie, swędzenie. Czy będąc w 39 tygodniu mogę sobie zaaplikować nystatynę tak na wszelki wypadek żeby coś się nie rozwinęło? A jeśli tak to czy nystatynę też na dzień można brać? Ja zawsze brałam na noc ale jak coś to chciałabym szybko zadziałać.

mogla to byc czesc czopu, sprawdz czy po podmyciu tez dalej jest to swedzenie, moze poprostu ten wychodzacy czop spowodowal taki lekki dyskomfort, ja tak mialam. a jak nie przejdzie to ja bym poradzila sie lekarza, niestety nie znam sie na tych lekach

Dziewczynki mam pytanko.

Ja też mam takie upławy, nawet się nie spytałam ostatnio Gina co to jest. Tylko moje teraz są bardziej żółtawe, a na początku były bardziej wodniste i mleczne. Gdzieś wyczytałam, że to może być część czopu. A jeśli chodzi o ten dyskomfort to może użyłaś jakiegoś środka, myłaś się czymś, albo wyprałaś w czymś majtki i cię uczuliło. Ja mam tak od mydła jak się zapomnę i się umyje zamiast płynem do higieny intymnej.

Może faktycznie ten śluz mnie jakoś podrażnił bo po umyciu jest ok. Na razie latam bez majtek i wietrzę :) No ciekawe czy to czopa kawałek był.
Dziękuję dziewczynki.

reklama
Do góry