reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

Malutka moje podwozie też obrzekniete ale jak zaczęłam marudzic u gina że wyglądam tam jakby mnie stado dzikich pszczół pokąsało
A już myślałam, że jakiś ewenement ze mnie, bo też mi się podwozie jakieś napuchnięte zaczęło robić.

A tak w ogóle to wczoraj przez jakieś 15 minut w ciągu dnia miałam lekki ból brzucha jak na miesiączkę. Ale naprawdę lekki. Myślicie że to może oznaczać że zaczynamy się przygotowywać?
na to wychodzi:)
"Pocieszę" Cię, że ja takie bóle praktycznie non-stop mam i pieruny ne chcą mi dac spokoju. Brrr...

u mnie od wczoraj zaczeły pojawiać się rozstępy na brzuchu ;((( Jestem załamana bo całą ciąże smaruje się kremem i jakoś się udało tego ustrzec a tu na sam koniec taka niespodzianka buuu :( Chodze co chwila do lustra i cały czas smaruje brzuch ale chyba jak już zaczeły się robić to pewnie nie znikną ? :/ generalnie do bani!
U mnie jak się zaczęły pojawiać to też jak głupia biegałam i smarowałam. Rezultat? Zniknęły. Może i u Ciebie też tak będzie? :-)

reklama
Łee to u mnie się nic nie szykuje bo dzisiaj zero bólu. Kurde chyba znowu zacznę szorować podłogi na kolanach. Może tym razem coś to da. Tylko najpierw muszę torbę spakować. Ja dzisiaj nie czuję się na 9 miesiąc ciąży. Jakoś mi tak lekko. Nawet taniec sobie z wygibasami odstawiłam :D

Mnie przed chwilą złapał w kuchni tak bolący skurcz, że myślałam, że urodzę tam. Ale położyłam się i powoli przechodzi. Jeszcze 8 dni do terminu. Mam nadzieję, że Lena w końcu postanowi wyjść na świat :)

Ewelina
Witaj to może być hemoroid. One się chowają i wychodzą. Ja po pierwszej ciąży miałam zaraz po porodzie na drugi dzień mi wyszedł i cholernie bolał. A w drugiej mi wyszedł nie dawni i też bolał i musiałam jechać do Proktologa żeby usunąć. Kup sobie jakieś maści na hemoroidy dla kobiet w ciąży, bo to cholerstwo jak wyjdzie potem to boli.

Ewelina
Witaj to może być hemoroid. One się chowają i wychodzą. Ja po pierwszej ciąży miałam zaraz po porodzie na drugi dzień mi wyszedł i cholernie bolał. A w drugiej mi wyszedł nie dawni i też bolał i musiałam jechać do Proktologa żeby usunąć. Kup sobie jakieś maści na hemoroidy dla kobiet w ciąży, bo to cholerstwo jak wyjdzie potem to boli.

dzieki za odp. to chyba jest hemoroid bo jak piszesz raz sie chowa raz wychodzi. podejde do apteki po jakas masc. a we wtorek mam wizyte wiec lekarz zobaczy co jest grane

Witam. Są czopki dla kobiet w ciąży, ja brałam teraz po zabiegu. Jak masz wątpliwości to zapytaj swojego lekarza, które można brać. Ja też się z moim konsultowałam. Ja miałam Posterisan, oraz stosowałam nasiadówki z naparu z kory dębu. I trzeba unikać zaparć. Czyli jeść lekko strawne posiłki.

Ja się wciąż męcze ze skurczami i bólem krzyża juz normalnie wymiękam nie wspomne o stawach biodrowych ech...:-(i w nocy mam takie dziwne bóle brzucha :zawstydzona/y:a najbardziej się boje że urodze za wczesnie i będe sama :-(bo mój m do 21 w sanatorium :( co do napuchnietych warg sromowych u mnie to standard do tego mam pięknee żylaki na nich moja "grażynka" wygląda tak strasznie ze się boje w lustro na nią patrzeć :D

Ostatnia edycja:
reklama
asiorek ja też mam problem z żylakami, ale miałam już przed pierwszą ciążą, (już się męczę od kilku lat i już usuwałam - i hemoroidy i żylaki nóg). W drugiej to już mi wyszły takie baty na łydkach, że całe lato chodziłam w legginsach. Pocieszam się tym, że jak urodzę to pójdę na usuwanie. Chociaż to kosztuje to muszę, bo na giry patrzeć już nie mogę, a wiem, że te już mi się nie schowają po porodzie, niektóre żylaki się chowają po porodzie. Jak dziecko przestaje naciskać na żyłę główną. Może i u ciebie się schowają.

Do góry