reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

a ja mam malego newsa :

poszlam siusiu sobie usiadlam na kibelku, zrobilam siusiu a za chwile cos zrobilo pluummm az mnie opryskalo a ja zdretwialam cala normalnie ....spojrzałam jednak do srodka i nic dziwnego tam nie bylo zadnych przebarwien nic ...hmmmm moze to ten czop mi wyskoczyl.... ostatnio mam zwiekszone wydzielanie sie sluzu .... no nic narazie mnie nie boli jakos zebym mogla zaczac sie nie pokoic .....

reklama
a właśnie propos śluzów i upławów, wy też tak macie ,taką gęstą wydzielinę? cały czas ze mnie spływa.
Madziol myślę,ze to możne ten czop faktycznie:)

madziol jak to nie kupka to ani chybi czop. czyli zostaly ci maksimum dwa tygodnie - czas start.

kasis - ze mnei tez leci i sama nie wiem co to czy uplawy czy inny czort. mialam robiony wymaz i raz wyszla jakas plesniawka, a potem juz czysto wiec nie mam pojecia co to jest. polozna mowi, ze to normalne, ale boje sie ze czopa przegapie. no trudno czop chyba nie najwazniejszy.

od tego momentu nie powiem bo troche sie zaczelam juz bac ahhhhh

co do sluzu to ja tez mam dziewny raz taki lepki a raz gesty i ciagnacy sie ...czytalam ze tak juz jest pod koniec ciazy

kasis - ze mnie też "leci" ale nie cały czas tylko tak np. raz dziennie ale za to porządnie :sorry: I od wczoraj mam jakiś inny brzuch. Nawet D. chodzi i się ze mnie śmieje, że mi się jego kształt zmienił. Stałam przed lustrem dobre 15 min. żeby obczaić co i jak ale dalej nie mogę zrozumieć o co chodzi. Opaść nie opadł. Po prostu jest taki jakiś dziwny i tyle....

kasis - ze mnie też "leci" ale nie cały czas tylko tak np. raz dziennie ale za to porządnie :sorry: I od wczoraj mam jakiś inny brzuch. Nawet D. chodzi i się ze mnie śmieje, że mi się jego kształt zmienił. Stałam przed lustrem dobre 15 min. żeby obczaić co i jak ale dalej nie mogę zrozumieć o co chodzi. Opaść nie opadł. Po prostu jest taki jakiś dziwny i tyle....

mój brzucho tez się zmienił i nawet mi się wydaje że się zmniejszył :D ,ale wszyscy mówia że opadł to może przez to tak mi sie wydaje,kurcze ja muszę wytrzymać jeszcze minimum z 4tyg,a uplawy -MASAKRA i tez raz gęste a raz jak woda

reklama
Kasis ja mam od kilku dni mega ilości bardzo gęstego idealnie białego śluzu, więc z infekcja tego nie kojarzę żadną. Doczytałam też w pdręczniku do połoznictwa ze słynny CZOP wcale nie musi być typowym korkiem galaretkowym a może odchodzić przez kilka dni w formie gęstego śluzu właśnie. W czwartek naśle gina na poszukiwania czopa - jest czy ni ma :)

Muminka co do bólów kręgosłupa to wiem coś o tym niestety. Przed ciążą miałam już spore problemy a teraz to kiszka totalna. Mnie m masuje co wieczór bo wie ze z moim kręgosłupem nieciekawie i nawet nie marudzi przy tym. Ulge masaż przynosi, przynajmniej spać kładę sie zrelaksowana. Pomaga też ciepło - przynajmniej u mnie - maści rozgrzewajce, termofor, ciepły prysznic.

Do góry