reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

reklama
Malutka wszystko dobrze poza tym ketchupem :)

Ja miałam mega zgage tak 30-32 tc a teraz jak ręką odjął, ale faktycznie brzuchol mam już w zasadzie między nogami, jak dziś w lumku w lustrze sie zobaczyłam to stwierdziłam że wow on sie faktycznie obniżył.
Czemu poza ketchupem?Jeśli jest bez konserwantów tylko pasteryzowany to nie jest nic niedobrego, a ja to w ogóle uwielbiam taki jak moja babcia robi:)

Czemu poza ketchupem?Jeśli jest bez konserwantów tylko pasteryzowany to nie jest nic niedobrego, a ja to w ogóle uwielbiam taki jak moja babcia robi:)

Bo wszelkie przyprawy z tendencją do bycia kwaśną moga nasilic objawy zgagi a ketchup raczej kwasnawy jest, więc troche błędne koło łykanie np rennie i jedzenie ketchupu, no chyba ze jest sie mną bo mnie nawet zgaga nie była w stanie powstrzymac przed skrzydełkami z KFC z sosem salsa, no ale wiedziałam co robie i ze cierpiec będę więc porem mi głupio było marudzic bo by mi M zaraz powiedział ze trzeba było jeść bułke z twarogiem a nie skrzydełka... :)

A mnie dzis masakryczne ilości gęstego białego sluzu zalewają, aż zaczęłam się zastanawiac czyż to nie słynny czop :) Dzwoniłam do męża żeby z pracy jakąś próbówkę przytargał i mnie jutro na morfologie ukuł bpo wizja sterczenia w kolejce pełnej emerytów w laboratorium mnie przeraża, już wole słuchac stękania mojego M.

Sarisa - jak masz takie bóle to skonsultuj je z lekarzem, to mogą być zwykłe dolegliwości ciążowe, ale może także być coś poważnego - skoro Cię spojenie łonowe boli.

Ja już po wizycie.
Całe szczęście z Zuzią jest wszystko oki i szyjka mi mocno trzyma, a poza tym to mój gin. kazał mi do tego czwartku zgłosić się do ortopedy bo ma podejrzenie rozejścia się spojenia łonowego, bądź coś z biodrami w związku z moją zaawansowaną skoliozą i niedomknięciem łuku S1 (łuk S1 nie oplata kręgosłupa tylko sterczy jak niedomknięte drzwi i w każdej chwili może puścić )- podejrzewa że mi Łuk S1 puszcza :( - i jak dzisiaj stwierdził że jak mi bóle nie przejdą, jesli ortopeda powie że to łuk bądź rozejście spojenia, lub jak nie uda mi się pójść na wizytę do ortopedy do czwartku - to kładzie mnie na oddział i umawia CC - bo w takim stanie to ja mu naturalnie nie urodzę. :(

Dzięki lolisza za wyjaśnienie:)Ja miewam zgagi, ale różnie to bywa niekoniecznie musi to być związane z jedzeniem, bo np. atakuje mnie najczesciej w nocy :)no ale takie uroki ciąży :)

Lolisza czy to Ty wspominałaś, że jak kłuje w spojeniu to szyjka się skraca? Bo od wczoraj mam takie kłucia i nie wiem czy wybierać się do miasta czy lepiej zostać w domku jutro ;) A wizytę mam w środę - ciekawe co usłyszę.

Coraz gorzej się czuję. Chodzić nawet nie potrafię tak mnie też boli te moje spojenie łonowe do tego wszystkie mięśnie. Czuję się jakbym miała gorączkę z 40 stopni a termometry dwa rtęciowe pokazują 36,2. Jak leże to tez mnie wszystko boli. Gardło boli mimo tantum lemon, na katar mam Euphorbium i chociaż to trochę działa i oddrażnia nos że czasem da się pooddychać przez nos a nie usta. Buzię mam cała ciepłą a gorączki nie ma, jak to możliwe?? A jak się kąpałam to myślałam że zasłabnę. Mąż mi każe w łożku pod kołdrą ciągle leżeć i mnie przykrywa i przykrywa a mi przecież ciepło, chociaż czasami zrobi się też zimno.
Czy to że się tak czuję jakoś wpływa na mojego maluszka?
Umówiłam sobie jutro wizytę do lekarza ogólnego.

:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

Lolisza czy to Ty wspominałaś, że jak kłuje w spojeniu to szyjka się skraca? Bo od wczoraj mam takie kłucia i nie wiem czy wybierać się do miasta czy lepiej zostać w domku jutro ;) A wizytę mam w środę - ciekawe co usłyszę.

U mnie to tak oznacza, ale czy u wszystkich to nie wiem :) Mój M mi wczoraj szyjke sprawdzał i stwierdził ze wg niego to miękko ze hej...

reklama
mala_mi mam tak samo - z tym że nie daję rady leżeć pod kołdrą - robi mi się słabo...jakiś wirus się przypałętał i tyle :-( dziś atakuje go wszystkimi znanymi mi sposobami naturalnymi: herbatka z miodem i sokiem z malin, mleko z czosnkiem i miodem, do tego syrop z cebuli, nadrabiam też braki w wit c i zajadam cytrusy. jak mi się jutro nie poprawi to podczas ktg poradzę się lekarza czy brać coś czy poczekać aż samo przejdzie...martwię się jak mała to znosi...

poza tym strasznie mi dziś twardnieje brzuszek, normalnie masakra jakaś :-(

Do góry