reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

moni, korzystajmy póki mozemy, co?:D:D:D ale tak na serio to jak juz dzidzia będzie po tej stronie i trzeba będzie włączyć NIEMAŁE obroty...to cienko się widzę....

mi niby nie zabroniono niczego (tylko delikatnie odradzono drażnienie "grażynki" przez małża;D:D:D:D i po prostu uważanie na siebie), ja sama się boję nawet za długo siedzieć, żeby mi córa się za szybko nie zaczęła pakować...

reklama
Ida ja korzystałam i wszystko było okej - przez pierwszy tydzień :) A ja już z miesiąc tak leżę i leżę i leżę...ehh dobrze, że mam swoje "kartki" do robienia i album dla małej bo inaczej bym w łeb dostała.

A tak chciałam zapytać z innej beczki - dziewczyny będziecie szczepić przeciwko rotawirusom i pneumokokom?

Moni my na rota my na pewno tak, nad pneumo myslimy bo mały większośc czasu bedzie pod naszą opieką, awaryjnie może sie trafic mu kilka godzin w klubie malucha wiec zastanawiamy sie czy jest sens teraz tyle szczepień ładować zwłaszcza że poczatkowo jest duzo tez tych obowiazkowych, może dopiero w wieku ok 2 lat, ale myslimy nad tym jeszcze.

A ja chyba dorobiłam się hemoroidów :( Nie wiem dlaczego i kiedy. Nie mam zaparć. Dzisiaj podczas mycia wyczułam coś w wiadomo jakich okolicach jakby żyłę. Czuję generalnie że mnie tam kłuje trochę. Czy to może być to? Cały czas mam nadzieję że to może jakiś wrzód się zrobił czy coś. Jak poznać hemoroidy?

Malutka to najprawdopodobniej właśnie TO... nie trezba mieć koniecznie zaparć zeby w ciązy dorodbić sie hemoroidów, duża macica uciska na zyły i samo to wystarczy... Ja smaruje 2 x dziennie maścią AVENOC i łykam Cyclo3fort i się poprawiło.

hej laski !
Byłam na badaniu krwi - glukoza po godzinie 50gr - no i pielęgniarka od razu sprawdziła poziom na jakimś takim swoim małym urządzeniu - mówiła że to się może różnić od wyników laboratoryjnych - przed wypiciem glukozy miałam 74
a po godzinie od wypicia miałam już 168 kurde to chyba o wiele za dużo bo wiem że 140 to max
No niby mogą się te wyniki różnić no ale chyba nie aż o tyle !!!?

Pomóżcie ja się bardzo denerwuję teraz i martwię ... co to może oznaczać i co teraz będzie ja do giny idę dopiero 14go września i do tego czasu chyba zejdę nooooo ....
Czy to ma jakiś zły wpływ na moją córunię?
Powiedzcie mi proszę dziewczynki moje kochane wy się tak znacie na wszystkim a ja ciemna masa jestem ... :(

ja nie wiem za wiele, ale wydaje mi się, że jakoś późno zlecono Ci to badanie... ;/
chociaż w sumie kasis też dopiero dzisiaj poszła, ale ona na powtórkę z 75, Tobie też pewnie każą zrobić z 75 dla sprawdzenia. tylko kiedy ;)

reklama
sparrowkot jesli potwierdzą ci wynik,ze faktycznie masz podwyzszone to nie czekaj do wizyty tylko dzwoń do swojej gin i zlci ci napewno 75g bo to oznacza,że możesz mieć ciąże cukrzycową.

Ja dlatego mam pózno bo jak moja gin dala mi skierowanie to poszła na urlop i z wynikiem poszłam do innego gin on stwierdził,ze nie trzeba powtarzać bo jest ciut przekroczone a jak znowu poszłam do mojej stwierdziła,że jednak trzeba zrobić.
Sparow faktycznie masz dość późno:(

Do góry