reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

monimoni- dziś czytałam na przytulnmniemamo.pl że dzidzia nie słyszy tego, co mama słucha na słuchawkach, jedynie odczuwa jej nastrój :)
przytul mnie mamo - Bliskość przed narodzeniem - o komunikacji prenatalnej
tu jest wspomnianych kilka ciekawych eksperymentów psychologicznych :)

nice-girl- dzięki za uspokojenie :) mi nie chodzi o to, że mała mi "przyfasoli", bo porusza się z tą samą siłą co 2 dni temu, tylko od tego "ataku" bólu każdy jej ruch w dolnej części macicy jest lekko bolesny. Zrobiłam sobie dziś badania, odbiorę jutro wyniki to będę wiedziała czy nie jakaś paskudna infekcja na sam koniec się przypałętała...
Zaczynam być coraz bardziej podekscytowana zbliżającym się terminem! :)

reklama
Rykiavik myślę że Nice-girl ma rację, to juz czas zeby dziecko sie powoli wstawiało w kanał rodny, jak sie juz tam główka zablokuje to finito, mozliwe że maluch tak sie wstawił że uciska jakiś nerw i będzie tak pobolewało, do tego juz pewnie nieźle sobie waży i całą tą swoja masą uciska na szyjke, dla niektórych to jest nieodczuwalne zupełnie dla innych jest to nieprzyjemne, ja np mam to kłucvie/podszczypywanie w pochwie, małego czuje baaardzo nisko, generalnie brzuch mam juz niżej i to kłucie coraz częściej. Wpisałam w googla "kłucie w pochwie 33/34 tc" i u wiekszości kobitek z tego co widze jest to spowodowane tym co i ja obstawiałam czyli skracaniem a nawet rozwieraniem się szyjki. Pociesza mnie to że znam osoby które i z 3 cm rozwarcia chodziły jeszcze kilka tygodni więc te 2-3 mam nadzieje wytrzymamy w dwupaku :)

Monimoni tego co słuchasz Ty przez słuchawki maluch nie słyszy raczej, natomiast tego co słuchasz normalnie, co mówisz, hałasy dookoła Ciebie juz tak, z tym że generalnie ciężka muzyka dla dziecka najlepsza nie jest, mój M tez takiej słucha ale na czas ciązy odpuścił i jeśli już to cicho albo jak jest sam a ostatnio puszcza małemu muzyke poważną i to się mu podoba bo podryguje w brzuchu :)

od paru dni bolą mnie żebra z prawej strony. Ale nie nad brzuszkiem tylko z boku i tyłu pleców. Czy jest możliwe żeby mała mnie tam dosięgła i "skopała"? Normalnie położę się na prawym boku i już po minucie muszę zmienić stronę bo mnie boli...super normalnie - pozostało mi jedynie leżenie na lewym boku, albo na lewym boku i ewentualnie na lewym boku - wybór spania "full wypas" :baffled:

mam dolegliwosc podobną do opisanej przez Alicję .Mam masakryczny ból zebra z prawej strony , ból ten promieniuje na plecy. U mnie jednak ból nie mija jak leżę. Najbardziej jednak boli jaak chodzę , ostatnio w sklepie to myslalam juz ze wyrwę sobie wlosy z glowy bo bol byl tak wredny ,ze cięzko bylo mi oddychac. Od kilku dni bol nie opuszcza mnie nawet na chwilę. Boli jak zasypiam i kiedy sie budzę :-(
Alicja lezenie na lewym boku jest bardzo wskazane takze fajnie sie masz ,ze ta pozycja pomaga Tobie.

No ja też miałam ból żeber - maluch mi nogę jakoś układał między nimi i to nie był ból po kopniakach,tylko on te nogi jakoś tak sobie układał ze ja miałam ciągły ból, tak jakbym miała kości stłuczone i też aż przy oddychaniu było ciężko. Teraz już tego nie mam, bo mały sobie wyciągnął nóżki na moim prawym boku,tylko czasem jak się wierci to mi przywali w żebra,ale to chwilowy ból jest, więc bądźcie dobrej myśli :)

no ja juz jestem bardzo zmeczona... cala ciaze palalam energia, teraz tez chcialabym jeszcze tyle zrobic a nie mam juz sil...pewnie ta pogoda duzo robi .....

dzis rowniez slabiej czuje maluszka i zaczynam sie denerwowac troche , ale chyba powinnam byc cierpliwa

a ja się chyba juz całkiem rozleniwię, bo jak usłyszałam, że moja szyjka już miękka, to boję się nawet za odkurzacz złapać...tym bardziej że ginka każe "wytrzymać" najlepiej do końca 37tc... jestem za bardzo przewrażliwiona????????????? (pewnie tak:D:D:D)

reklama
Ida - ja przez te bóle podbrzusza mam zakaz robienia czegokolwiek i wychodzenia gdziekolwiek :) Także leżę do góry brzuchem i nie wiem co mam ze sobą zrobić.

Do góry