reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

współczuję mamom z bólami kręgosłupa - moja kumpela jak była w ciąży z bliźniętami strasznie cierpiała z tego powodu. A pomagało jej kładzenie się w kuchni na podłodze na chłodnych płytkach :nerd:

reklama
To ja się skopiuję tutaj z głównego, liczę na to, że nasza lolisza mi rozjaśni w głowie:

Najpierw dawidowe napisała mi, że mój brak apetytu świadczy o zbliżającym się porodzie. A ja mam na czczo mdłości, jak do lodówki zaglądam i ogólnie większość rzeczy mnie odrzuca.

Ja odpisałam:

Powaga??? Jezu, a mniej więcej ile tygodni przed porodem to się "włącza"?

U mnie doszło jeszcze przysypianie w dzień, skurcze przepowiadające i cały czas płaczki. No i syndrom wicia gniazda.

Dziewczyny, ale ja chyba mam jeszcze troszkę czasu, co? Termin mam z OM 23.09, a z USG 4 miesiąca 30.09/01.10. Na wizycie ginka mówiła, że szyjka zamknięta i twarda, więc jeszczen nie rodzimy.

Czy mam się zacząć szykować???

To ja już tradycyjnie zawołam: lolisza proszę ratuj!!! O co chodzi?

A, oprócz braku apetytu, mdłości na czczo i tego, co u góry pisałam, to jeszcze mi znowu biust zaczął rosnąć, bo znowu swędzi i stanik wypycha.

loliszka, help, wypowiedz się proszę :)

Efa w czwartek w szkole rodzenia pani psycholog mówiła że takie objawy zaczynają się 3-4 tygodnie (albo 2-3, nie pamiętam) przed porodem i jest to spowodowane wpasowaniem się malucha w kanał rodny, czyli jego obniżeniem się. Nie jest ci jakoś łatwiej oddychać? Nie minęła Ci zgaga (o ile ją miałaś)?

Hahaha. Faktycznie rozmiar ma znaczenie :-D
No wiem że 2-3 i 3-4 to różnica ale kurcze nie pamiętam dokładnie, z takim przerażeniem wszystkiego słuchałam. Załóż sobie że masz jeszcze jakieś 3 tygodnie :-)
Mi się dzisiaj śniło że wody mi odeszły, grrr. Sprawdzałam nawet po obudzeniu czy łóżko nie jest mokre. We śnie nawet małż był przerażony że my jeszcze tacy nie gotowi. Ale co ja poradzę że nie mam kasy na skompletowanie wyprawki? Poza tym czekamy jak na zbawienie na kuchnię żeby móc opróżnić pokój małego. Zaczynam panikować :tak:

reklama
malutka80 - miałam dziś podobnie!! Tak na wpół śnie miałam wrażenie że mi wody odeszły! Zaraz oczy jak pięciozłotówki i macanie materaca a później głębokie uffff.....normalnie zawał na miejscu

Do góry