reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

Izabela352 ja miałam to samo. Wszystkie objawy i nagle znikły. Martwiłam się tym strasznie ponieważ już dwa razy poroniłam. Aż tu po paru dniach mdłości powróciły i mam juz ich szczerze mówiąc dość. Rano jak wstaje jest ok, aż do momentu kiedy nie zjem pierwszego posiłku. Później jest masakra aż do wieczora. Dodam że jem niewiele bo wszystko mi śmierdzi. Narazie jem warzywa bo tylko to przechodzi mi przez gardło. Także nie martw się na zapas bo wszystko może wrócić.

reklama
Dziewczynki, moja waga oszalała... Jestem na początku 10 tygodnia, a przytyłam już ładnych kilka kg. Pewnie pod koniec będę wyglądać, jak balon! A ciężko jest mi usiedzieć w miejscu, gdy głód boleśnie żołądek ściska, więc jem. Czy jest szansa, że skoro mam taki wielki apetyt w pierwszym trymestrze, to w następnym nieco on spadnie?

beata- jakbys mi to wykrakala :-p dzisiaj tak mnie mdli, ze chyba oszaleje.
efa- to nie zalezy tylko od tego ile jesz ale co jesz i jakie masz geny. ja w pierwszej ciazy przez pierwsze 8 miesiecy tylam dokladnie kilogram na miesiac. a jadlam jak oszalala. w 9 miesiacu przytylam naraz 5 kilo. organizm zaczal zatrzymywac wode i zaczelam puchnac. po ciazy, jak karmilam to jadlam nawet w nocy. przy kazdym karmieniu pochlanialam pol bulki, ktore mialam wczesniej przygotowane. nie przytylam nic. suma sumarum po ciazy zostalo mi dwa kilo. potem przytylam jeszcze dwa i tak juz zostalo. a teraz mam zepsuta wage ;-)

Hej dziewczyny. Ja znalazłam sobie nowy problem. Od wczoraj boli mnie podbrzusze podobnie jak na @ ale bardziej z lewej strony. Martwię sie tym strasznie. Dwa dni temu byłam na wizycie i było wszystko ok.Poza jakimś zapaleniem które się przyplątało. Teraz biorę globulki macmiror 500 complex i nie wiem czy to przypadek ale właśnie wtedy zaczął mnie boleć brzuch. Czy któraś z Was też tak ma?

Beata10, nie martw się na zapas, jeśli na wizycie wszystko było w porządku. Mnie często boli podbrzusze, raz lewej, raz z prawej. Poza tym ból promieniuje nieraz na pachwiny. Ostatnio miałam tak wczoraj. Da się przywyknąć ;)

Beata10 dla pocieszenia dodam, że mnie WSZYSTKO boli, piersi, brzuch, krzyże, głowa, żołądek. Masakra, czuję się jakby mnie walec przejechał. :( I jeszcze nie miałam dnia, żeby mnie coś nie bolało. Wyjątkowo daje mi mój organizm popalić.

beata- ja w pierwszej ciazy dlugo czulam bol jak na @. bardziej niz bol byl to jakis tam dyskomfort- nie bolalo jakos mocno ale jednak czulam. minelo samo.
teraz odczuwam innego rodzaju bol, raczej klucie, glownie z prawej strony. wlasnie boli dosc mocno (tzn da sie wytrzymac ale ja juz sobie wyobrazam nie wiadomo co). bol przychodzi falami i mija na chwile.

Z tego co wiem to kiebiety w ciazy czesciej odczuwaj bol po lewej stronie . Juz niepamietam czemu. Informacje znalazlam na jakies stronie o ciazy. Chyba nawet na baby boom. Te rozne bole podbrzusza sa ogolnie normalne bo nasze cialo przezywa ogromne zmiany! Rozwija sie nietylko nasza fasolka ale i tez lozysko czy zachodza zmiany w ukladzie moczowym. Oj wiele tego jest co nagle funkcjonuje inaczej niz do tej pory. Poki bole niesa czeste i bardzo bolesna niema sie czym przejmowac.

Ja rowniez mecze sie z nudnosciami. Nachodza mnie glownie wieczorem. Sposob "na cole" juz w uzyciu:) Generalnie nie mam zbyt dobrego humoru, jestem marudna i rozleniwiona, a przez to wszystko generalnie zla. na szczescie mam bardzo cierpliwego i "usluznego" meza;) eh, niech juz minie ten pierwszy trymestr bo ile mozna? :cool:

reklama
Muminka tutaj Cię znalazłam! A ja się zapytuję o Ciebie na głównym! To dobrze, że jużok. Byle tak dalej....
Dziewczyny u mnie też mdłości się uspokoiły na ponad tydzień a od wczoraj jest tragedia! U sąsiada za ścianą grypa żołądkowa więc w sumie nie wiem czy to ciążowe czy żołądkowe...
Mnie ciągnie z lewej strony (jakby jajnik) i najczęściej gdy się podnoszę z pozycji leżącej. Ból kłujący ale szybko mijający.

Do góry