reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

reklama
Odebrałam dziś betkę :-)

4310 ;-) czyli przyrosła tyle co trzeba ;-);-)

beti, iwcia hormonów nie trzeba badać na czczo... ja często badałam (teraz zresztą też badam) hormony i nigdy nie byłam na czczo... dzisiaj np. betę robiłam po 14....

tak w ogóle, to np. moje laboratorium na swojej stronie internetowe podaje, które badania robić na czczo, a które nie....

muminka trzymam kciuki, żeby te wymioty się chociaż troszkę uspokoiły....

a mnie lekarz kazał byc na czcczo jak robiłam progesteron

Ja też mam nadzieje, że w szpitalu szybko postawią Cie na nogi.
U mnie progesteron 25 zł + 2 zł dodatkowo jeśli chce sie wynik ego samego dnia (pobierają do ok. 11:00, wynik po 17:00).
Do badania progesteronu nie trzeba być na czczo, do badania niektórych innych hormonów tak, ale w tym przypadku nie. Natomiast dobrze jest go robić zawsze w mniej wiecej tej samej godzinie bo uwalniany jest pulsacyjnie i jego stężenie zmienia się w ciągu dnia. Lekarze bardzo często mówią w zasadzie zlecając jakiekolwiek badania, że trzeba być na czczo a tak naprawdę do niewielu są takie wymogi. Największą wiedzę w tym temacie mają laboratoria.

Hej dziewczyny! Ja ledwo żyje... pół nocy nie śpie a prawie cały dzień mam takie mdłości że nie wiem jak się nazywam. W pierwszej ciąży nie było aż tak źle... oj... a może już zapomniałam jak to jest :sorry:

Ufff, nareszcie przespałam większość nocy: na siusiu wstałam tylko raz i bez przerwy spałam 8 godzin. To mój rekord. Od kilku dni nie mam też już mdłości i mogę spokojnie zjadać coś lekkiego na śniadanie.
Tego samego i Wam życzę!

Ja tylko sie melduje ze wszylam do szpitala. Jest juz dobrze. Bylam odwodniona wiec ciagle pod kroplowka. Do tego kroplowka na wymioty no ale pomoglo. U nas slonko zaczelko swiecic i czuc powoli wiosne wiec marzylam by wrocic do domku zamiast lezec w pokoju i nic z tej pieknej pogody niwemiec. Jestem troche slaba bo te 4 dni tylko lezalam i cieszko znow tylek ruszyc :tak: Jutro pipisze wiecej. Narazie lece! Papapapa!

reklama
czemu powtarzacie bete?
ja czulam sie kiepsko jakis tydzien temu- slaba, obolala, codziennie popoludniu mialam mdlosci, bolalo mnie podbrzusze. prawie wszystko ustapilo w tym tygodniu (jedynie piersi nadal mnie bola). no i oczywiscie mnie to martwi bo niby czemu tak szybko i tak nagle? z drugiej strony mysle, ze gdyby cos bylo nie tak juz dawno pojawilyby sie jakies plamienia czy bol :-( oj sama sie nakrecam. a mialam isc w zeszla srode do lelarza to jak glupia przelozylam wizyte na wtorek.

Do góry