reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy ciąży takie jak przed okresem

reklama
Hej dziewczyny. Planowo jutro mam dostać okres którego mam nadzieję że nie dostanę 🙈😥 Moje pytanie do Was.. Czy miałyście objawy ciąży takie same jak przed miesiączka? (Bole piersi, ból jajników, uczucie ciężkości, duszności w moim przypadku) Czy któraś myślała że to okres a się okazało że ciąża? 😍 🙈 Nie chce znowu się rozczarować robiąc test dlatego pytam, strasznie boję się tego weekendu który jest decydujący 😥😥😥
Ile czasu przed miesiączka miałaś objawy?:) pytanie z ciekawości :)

@Doradora @Aleksandraz9 Dziewczyny na litość boską, objawy przed pozytywnym testem ciążowym to nie objawy ciąży, tylko skutki podwyższonego po owulacji progesteronu. Objawy ciążowe powoduje beta HCG wytwarzany po implantacji. Więc wszystkie bóle, kłucia, pryszcze, biegunki czy bóg wie co jeszcze Wam się przytrafia tydzień przed pozytywnym testem to nie są objawy ciąży. Zapytajcie ginekologa albo poczytajcie internety. Ale rzetelne źródła, a nie historie typu "siostra szwagra sąsiadki kuzynki Zosi tak miała i była w ciąży". Bo w internecie ludzie piszą różne bzdury. Właśnie między innymi takie jak objawy ciąży przed ciążą 🤦🏻‍♀️ a te historie są tak prawdziwe, jak to, że u mnie ciążę zwiastował gołąb na parapecie. Bo nigdy tu nie siadał, a w tym miesiącu usiadł i dwa tygodnie później miałam pozytywny test 🙈

@Doradora @Aleksandraz9 Dziewczyny na litość boską, objawy przed pozytywnym testem ciążowym to nie objawy ciąży, tylko skutki podwyższonego po owulacji progesteronu. Objawy ciążowe powoduje beta HCG wytwarzany po implantacji. Więc wszystkie bóle, kłucia, pryszcze, biegunki czy bóg wie co jeszcze Wam się przytrafia tydzień przed pozytywnym testem to nie są objawy ciąży. Zapytajcie ginekologa albo poczytajcie internety. Ale rzetelne źródła, a nie historie typu "siostra szwagra sąsiadki kuzynki Zosi tak miała i była w ciąży". Bo w internecie ludzie piszą różne bzdury. Właśnie między innymi takie jak objawy ciąży przed ciążą 🤦🏻‍♀️ a te historie są tak prawdziwe, jak to, że u mnie ciążę zwiastował gołąb na parapecie. Bo nigdy tu nie siadał, a w tym miesiącu usiadł i dwa tygodnie później miałam pozytywny test 🙈
Nie zgadzam się z Tobą. No chyba, że Twoje ciąże z Twojego doświadczenia nie dawały Ci żadnych znaków.
W pierwszej ciąży chciało mi się częściej siku (przed @), a w drugiej grubo przed @ czułam krew w nosie za każdym pochyleniem się, choć nic nie ciekło, to byłam pewna, że nie dostanę okresu. W obu ciążach wiedziałam przed @ że jej nie dostanę.

reklama
Nie zgadzam się z Tobą. No chyba, że Twoje ciąże z Twojego doświadczenia nie dawały Ci żadnych znaków.
W pierwszej ciąży chciało mi się częściej siku (przed @), a w drugiej grubo przed @ czułam krew w nosie za każdym pochyleniem się, choć nic nie ciekło, to byłam pewna, że nie dostanę okresu. W obu ciążach wiedziałam przed @ że jej nie dostanę.
Ja byłam tydzień przed spodziewaną @ przeziębiona, a tydzień po test wyszedł pozytywny, ale nie widzę związku 🤷‍♀️ Z medycznego punktu widzenia po prostu nie są możliwe tak wczesne objawy. To tak jak niektóre dziewczyny, myślą że mają zachcianki w 4-5 tygodniu bo mają ochotę na np truskawki, zapominając o tym że mogły by mieć na nie chęć nie będąc w ciąży, tylko tak po ludzku "mieć smaka" - jak każdy:)

Do góry