reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy ciąży takie jak przed okresem

No i znowu się z Tobą nie zgodzę. Tym razem kręciło mi się w głowie od samej owulacji, teraz dwa dni przed @ bolą mnie bardziej piersi niż zwykle i raz poczułam mój typowy objaw "krew w nosie", dorzucę do tego pobolewanie podbrzusza jak na @ i jestem dwa dni przed @ i proszę: pozytywny wynik testu.
😀
Gratulacje ❤

reklama
Powiedz po prostu lekarzowi, że miałaś objawy ciąży przed owulacją, a później pochwal się co powiedział [emoji2272]
Mam dzieci i doświadczenie. Znam swój organizm.
Dorzucę jeszcze do moich ostatnich objawów pryszcze na czole, których nigdy nie miałam.

Tym samym żegnam wzburzone Panie, które nie miały objawów ciążowych przed @.

Dorzucę jeszcze do moich ostatnich objawów pryszcze na czole, których nigdy nie miałam.

Oczywiście, najłatwiej jest rzucić chamskim tekstem „na pewno nie masz dzieci”, nie myśląc, że może ktoś był już wiele razy w ciąży i miał objawy ciążowe, ale najzwyczajniej w świecie nie było mu dane tych ciąży donosić, nie? Potem standardowy tekst „żegnam” i zero merytorycznych odpowiedzi. Przyznałabyś się chociaż, że napisałaś blednie (w pośpiechu, niewiedzy, cokolwiek), bo dwa tygodnie przed terminem miesiączki ciąży jeszcze nie ma, co najwyżej mogło dojść do zapłodnienia, a ciąża pojawia się 5-6 dni później najwcześniej. ŻEGNAM ✌🏻

Ty chyba też nie masz dzieci.
Co ma posiadanie dzieci do wiedzy z biologii? [emoji23] Hormon bhcg wytwarza się się 48h po implantacji zarodka, która odbywa się między 6 a 12 dniem po owulacji. Tak jest i tego nie zmienisz.
Więc z medycznego punktu widzenia i matematyki dwa tygodnie przed miesiączką nie mogłaś czuć objawów ciąży. Bo dwa tygodnie przed miesiączką to zazwyczaj jest owulacja. A prawidłowa faza lutealna trwa od 10 do 16 dni.
Fajnie, że jesteś w ciąży. Gratuluję. Ale nie pisz głupot bo dziewczyny czytają i będą wierzyć w objawy ciąży przed ciąża [emoji2358]

P. S
Wczoraj zakręciło mi się w głowie. Jestem w ciąży? Nie. Po prostu było mega duszno [emoji23]

Za to wiedzy za grosz.

Najlepiej rzucić fochem i po prostu sobie iść. Mówiłam, daj dowody medyczne, a nie "bo ja znam swój organizm. Bo ja tak miałam i już". Argumenty dziecka w podstawówce.

Ps. Pryszcze pojawiają się nie tylko w ciąży i od ciąży. Tak na marginesie.

O matko jak można pisać takie głupoty. Objawy ciąży przed owulacją 🤦 sama wierzysz w to co piszesz czy teraz po prostu brniesz w to dalej żeby według ciebie nie wyjść na debila? Serio żeby móc zajść w ciążę powinny być robione jakieś testy na inteligencję

reklama
No i znowu się z Tobą nie zgodzę. Tym razem kręciło mi się w głowie od samej owulacji, teraz dwa dni przed @ bolą mnie bardziej piersi niż zwykle i raz poczułam mój typowy objaw "krew w nosie", dorzucę do tego pobolewanie podbrzusza jak na @ i jestem dwa dni przed @ i proszę: pozytywny wynik testu.
😀

Skarbie, wróć do szkoły, przypomnij sobie cykl rozrodczy człowieka i wtedy wróć do dyskusji. Bo narazie to piszesz coś, co może mieć więcej wspólnego z niepokalanym poczęciem, niż z rzetelna wiedza nt zapłodnienia i cyklu kobiety.
Zawroty glowy mogą mieć tysiąc różnych przyczyn, np zmiana ciśnienia.

Zeby nie było, byłam w ciazy 4 razy wiec nie traktuj mnie jak małej dziewczynki.

Do góry