reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy dotyczące niemowląt

dziewczyny a jak u was z ranką po szczepionce na ramieniu? czy cos sie dzieje?
Mojemu Kubusiowi taki biały wyprysk jakby się zrobił:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Ivette, nam przy wypisie w szpitalu mówili, że po około 6 tygodniach od szczepienia na gruźlicę (było zaraz po porodzie) prawdopodobnie zrobi się pęcherzyk w miejscu wkłucia, potem on pęknie i będzie się "babrał". Nie trzeba z tym nic robić, samo się zagoi.

Mamuśki, tak się jeszcze wbiję w temat bez Jagi, czy któraś z was używa tych białych pampków premium care z pampersa? Właśnie dostałam te darmowe próbki i te pieluchy tak śmierdzą, że strach je założyć dziecku...Nie wiem, czy trafiły mi się felerne, czy mam jakiś inny węch, ale mnie normalnie odrzuca od nich, śmierdzą jakąś fabryką/chemią itd...

I jak się sprawdzają u was chusteczki nawilżane dada?

Mamuśki, tak się jeszcze wbiję w temat bez Jagi, czy któraś z was używa tych białych pampków premium care z pampersa? Właśnie dostałam te darmowe próbki i te pieluchy tak śmierdzą, że strach je założyć dziecku...Nie wiem, czy trafiły mi się felerne, czy mam jakiś inny węch, ale mnie normalnie odrzuca od nich, śmierdzą jakąś fabryką/chemią itd...

I jak się sprawdzają u was chusteczki nawilżane dada?

AGRAFA- ja używałam tych pampków-bo nie było zwykłych u nas w AUCHANIE.Były ok.
Ale teraz już przeszliśmy na 2 zwykłe.

No fakt, one trochę śmierdzą, ale są za to bardziej mięciutkie od zwykłych pampków. Wygodne dla dziecka znaczy :-)

reklama
Dziewczyny, nie wiem czy o tym juz było, ale powiedzcie mi- jak ciepło ubieracie swoje maluszki? Ja moją niunię ubieram w bodziak z długim rękawkiem i pajacyk, śpi pod cieniuteńką kołderka, czasem przykrywam ją dodatkowo polarowym kocykiem. I nie wiem czy to nie za ciepło, bo w pokoju zawsze jest ok 25 stopni.

Do góry